Erzurumlular Derneği Başkanı yeniden Akın oldu

Çerkezköy Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde, gerçekleştirilen Olağan Kongre ile yönetim bir kez daha el değiştirdi.

GÜNDEM 27.04.2015 16:42:00 0
Erzurumlular Derneği Başkanı yeniden Akın oldu

Olağan Kongrelerini 17 Nisan’da çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle, önceki gün çoğunluk aranmaksızın gerçekleştiren Çerkezköy Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde yönetim değişti. Dernek Binası’nda saat 18.30’da gerçekleştirilen toplantı, Divan heyetinin oluşturulması ile başladı. Divan Başkanlığı’na Zeki Koçak, Divan Üyeliklerine ise Sırrı Kadak ve Metin Karslı seçildi.

İŞLERİNİN YOĞUNLUĞUNU GEREKÇE GÖSTERDİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Mevcut Başkan M. Seyit Yıldız, “İşlerimin yoğunluğu nedeniyle derneğimize fazla vakit ayıramıyorum. Bu nedenle yeni dönemde başkanlığa aday olmayacağım” dedi. Yıldız’ın konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde eski başkanlardan Edip Nurettin Akın dışında başka aday çıkmayınca, Akın yeniden Dernek Başkanı oldu.  

DERNEĞİ BAŞKANSIZ BIRAKACAK HALİMİZ YOK

Bundan iki yıl önce de Çerkezköy Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı yaptığını anımsatan Edip Nurettin Akın, “İki yıl önce yapılan kongrede görevi A. Ketim Akın abimize devretmiştim. O da görev süresi içinde yapılan olağanüstü kongre ile görevi M. Seyit Yıldız abimize bıraktı. Seyit abi işlerinin yoğunluğu nedeniyle artık başkanlık görevini yürütemeyeceğini belirtti. Çerkezköy Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni başkansız bırakacak halimiz yok. Başka aday çıkmayınca görevden kaçmak olmaz dedik ve yeniden bu göreve talip olduk” ifadelerini kullandı.

İŞT EYENİ YÖNETİM

Konuşmaların ardından yeni başkan Edip Nurettin Akın, Dernek eski başkanları M. Seyit Yıldız ve A. Kerim Akın’a hizmetleri nedeniyle birer teşekkür plaketi takdim etti. Edip Nurettin Akın başkanlığındaki yeni yönetim Hüseyin Apaydın, Nizamttin Güneş, Kerim Buksu, Kenan Taşçı, Kadir Kıldize ve Yahya Tarağan’dan oluştu. Denetim Kurulu’nda ise Kasım Dışbudak, Emrah Kurt ve Metin Özer yer aldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ