Köy turizmi çalıştayı yapıldı

Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Köy Turizmi Projesi'nin geliştirilmesi için Trakya Kalkınma Ajansı'nda Çalıştay düzenlendi

GÜNDEM 27.04.2015 16:38:00 0
Köy turizmi çalıştayı yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Kırsal (Köy) Turizmi Çalıştayı Trakya Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirildi.

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanısıra  Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Ziraat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu,  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Yazan, Genel sekreter Yardımcısı Prof. Tamer Dodurka, bazı daire başkanları,  sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve muhtarların katıldığı çalıştayda Köy Turizmi masaya yatırıldı.

 

Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak projenin ilk olarak Saray, Şarköy ve Malkara ilçelerinde başlatıldığını daha sonra da diğer ilçelerde de devam ettirileceğini söyledi. Şarköy bölgesindeki bağcılığa dikkat çeken Albayrak  “Uçmakdere’den eski yıllarda 1 Milyon  92 bin kilogram üzüm alınırken şimdi 75 tona düştü, köyün gelirinin ne kadar düştüğünü görün. Gelin Saray’a oradaki potansiyeli gördük ve oraya özel ilgi göstermeye başladık. Mandacılık projesi başlattık manda sayısını 300’den 900’e çıkardık, oraya güzel yatırımlar yaptık, her şeye rağmen Saray’ı korumamız lazım, herkesin gözü orda biz Saray’ı sonuna kadar koruyacağız.” dedi.

 

Marmara Haber