Mutfak tüpü patladı: 2 yaralı

Çorlu'da bir evde, tüpçünün değiştirdiği tüpteki gaz kaçağını çakmakla kontrol etmesi sonucu meydana gelen patlamada iki kişi yaralanırken, olayın meydana geldiği dairede büyük çapta m

GÜNDEM 27.04.2015 08:33:00 0
Mutfak tüpü patladı: 2 yaralı

Olay, Çorlu’ya bağlı Esentepe Mahallesi Emlak Konutları Mimoza 2 apartmanın 11. katında meydana geldi. İddiaya göre, Nihal Davarcı mutfak tüpü siparişi verdi. Eve gelen tüpçü Nijat Tunalı getirdiği tüpü mutfakta taktıktan sonra çakmakla kontrol etmek istediği sırada büyük bir gürültüyle patladı. Patlamayla birlikte evde bulunan Nihal Davarcı ile tüpçü Nijat Tunalı yaralandı. Bu sırada evin diğer odasında ders çalışan Davarcı'nın oğlu Uktu Davarcı gürültü sonrasında annesini mutfakta kanlar içinde görerek ambulansa haber verdi.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Patlamanın şiddeti ile evin çerçeveleri yaklaşık 200 metre uzağa fırladı. Dairenin duvarları da patlamayla birlikte yıkıldı. Fırlayan çerçeve ve cam parçaları yere ok gibi saplandı. Apartmanların arasındaki yeşillik alana savrulan parçaların kimseye isabet etmemesi can kaybını önledi. Kısa sürede olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi geldi. Evden yaralı olarak çıkartılan Davarcı ile Tunalı ambulans ile Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

TÜPÜNÜ DE ALIP KAÇTI

Olayı gören mahalle sakinleri ise büyük bir panik yaşarken, olayla ilgili konuşan Uktu Davarcı ise, "Annem tüpçüyü çağırdı. Tüpçü gazı açmış, sonra çakmakla denemiş, annem çakma dedi ama o çakmış ev patladı. Annem patlama sırasında mutfaktaydı, balkondan aldım dışarı çıkarttım. Tüpçü bağırıyordu, tüp yanmaya devam etti. Sonra dışarıda bir tüpü daha vardı onu aldı asansöre binip gitti" ifadelerini kullandı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Marmara Haber