Çerkezköy'de 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Çerkezköy'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Ardından Belediye Otopark Alanı'nda öğrenciler çeşitli gösterilerl

GÜNDEM 23.04.2015 17:57:00 0
Çerkezköy

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çerkezköy’de Kapalı Yer altı Otopark’ı üstünde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

 

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni daha sonra Kapalı Otopark Alanı’nda devam etti. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın Atatük Anıtı’na çelenk sunumunun ardından yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile buradaki program sona erdi.

 

23 NİSAN 1920’DE TBMM’NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞMİŞTİR

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anısına Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Erdoğan  “Vatanımızın her bir köşesinin düşman tarafından işgal edildiği, istiklali ve istikbali tehlike altında olan günlere kadim milletimiz güçlü iradesiyle kendine yakışanı, geleneklerinde bulunan istişare meclislerinde yeni bir yapıyı geçiş yaparak demokrasinin kalbi ve milli iradenin temsil makamı olan TBMM’nin açılışını 23 Nisan 1920 tarihinde gerçekleştirmiştir” diye konuştu.

 

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI OLARAK KUTLANMAYA BAŞLADI

 

Yokluklar içersinde kurulan ilk Meclis’in önce milleti tek bir çatı altında topladığını belirten Erdoğan şöyle devam etti: “Sonra da eşine az rastlanır bir bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Bu destansı mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle; ‘Asırların meydana getirdiği milli bir ruha, kuvvetli ve daimi bir milli iradeye hiçbir kuvvet karşı koyamaz’ İlk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal, bugünü 23 Nisan 1920’den itibaren Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir. Milletin geleceğinin planlandığı TBMM açılışını, milletimizin geleceğini emanet edeceği yeni nesillere armağan etmiştir” 

 

BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİNDE KUTLANIYOR

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünya çocuklarının katılımıyla kutlandığını belirten Erdoğan, şunları dedi: “Barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin büyük bir özveri, coşku ve samimiyetle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin bir araya gelerek buluşmasına ve kaynaşmasına vesile olan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Milli Eğitim camiası olarak inanıyoruz ki, sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, sorumluluk duygusu gelişmiş iyi eğitimli bir nesil, Türkiye’nin her alanda gelişmesini sağlayacaktır. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, İstiklal savaşımızın tüm kahramanlarını minnet ve şükranla bir kez daha anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İlçemiz, Ülkemiz ve tüm dünya çocuklarına hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” 

 

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Hüseyin Erdoğan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından ödül törenine geçildi. Yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermek üzere kürsüye davet edilen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Bize bugünlere gelmemizi sağlayan başta Gazi Mustafa kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi huzurlarınızda bir kez daha minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz. Bizlerin en değerli varlığı çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesi için elimizden elen tüm çabayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve personeliyle büyük bir çaba içinde yerine getirmeye çalışıyoruz. Her nefes alış verişimizde bu sorumluluğu hissediyoruz. Bu sorumluluğun gereğini de yerine getirmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

 

Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası’nda birinci olan Nurullah Narin Ortaokulu’na, ikinci 75.Yıl Ortaokulu’na, üçüncü Tepe Ortaokulu’na, Yıldız Kızlar Voleybol Turnuvası’nda birinci olan Mevlana Ortaokuluna, ikinci olan 75.Yıl Ortaokulu’na, üçüncü olan Nurullah Narin Ortaokulu’na ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından verildi. Yıldız Kızlar Masa Tenisi Turnuvası’nda birinci olan Mevlana Ortaokulu’ndan Elif Topkayaya, ikinci olan Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Nazlıcan Tuncer’e, üçüncü olan Raif Dinçkök Ortaokulu’ndan  Esma Paçal’a, Yıldız Erkekler Masa Tenisi Turnuvası’nda birinci olan Tepe Ortaokulu öğrencisi Berk Doğan’a, ikinci olan Veliköy Belediyesi Ortaokulu’ndan Yakup Büyükbaba’ya, üçüncü olan Raif Dinçkök Ortaokulu’ndan Furkan Yağmurtaşan’a, minik erkeklerde birinci olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Cemil Arif Aysal’a, yine Atatürk İlkokulu öğrencisi Yusuf Danyeli’ye, üçüncü olan GOP Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu’ndan Yusufcan Şenol’a, Küçük Bayanlar masa tenisinde birinci olan Mevlana Ortaokulu’ndan Beyza Koç’a, ikinci olan Mevlana Ortaokulundan Zehra Kara’ya, üçüncü olan Selvi Dursun’a, Küçük Erkekler Masa Tenisi Turnuvası’nda birinci olan Gülerçin Ortaokulu öğrencisi Efecan Cengiz’e, ikinci olan Mevlana Ortaokulu’ndan Eray Topçu’ya üçüncü olan Gülerçin Ortaokulu’ndan Arda Parmaksız’a ödülleri Garnizon Komutanı Mehmet Ozan verdi. 23 Nisan ve Çocuk konulu resim yarışmasında birinci olan Gülerçin Anaokulundan Melike Al’a, ikinci HFZ Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anasınıfı’ndan Elif Azra Aydın’a, üçüncü olan Fevzipaşa İlkokulu’ndan Hüseyin Gürbüz’e ise ödülleri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi.

 

Şiir yarışmasında birinci olan GOP Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu’ndan Ceren Kartal’a, ikinci olan Özel İdare İlkokulu’ndan Busem Azra Kahraman’a, üçüncü olan Atatürk İlkokulu’ndan Semra Özkan’a ödüllerini ise Cumhuriyet Başsavcı Vekili Eyüp Savcı verdi. Kompozisyon yarışmasında ise dereceye giren Mevlana Ortaokulundan Sude Yavuz’a, Veliköy Ortaokulundan Şevval Bozkurt’a ve İmam Hatip Ortaokulu'ndan Rümeysa Demir’e ise ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan tarafından verildi.

 

ÖĞRENCİLER HEM EĞLENDİ HEM EĞLENDİRDİ

 

23 Nisan ve Çocuk konulu şiir yarışmasında birinci olan GOP Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencilerinden Ceren Kartal ‘23 Nisan’, ikinci olan Özel İdare İlkokulu öğrencisi Busem Azra Kahraman ise ‘Benim Bayramım’ adlı şiirlerini okudular. Programın devamında ise Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı TBMM’nin açılışı adlı gösteri ise büyük beğeni topladı. Gülerçin Koleji öğrencilerinin hazırladığı koro ise müzik ziyafeti sundu. Programın finalinde ise Fevzipaşa İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu folklor gösterisi sahnelendi. Minik öğrencilerin oynadığı halk oyunları gösterileri izleyenlere keyfli anlar yaşattı. Öğrenciler program boyunca çeşitli oyun ve gösterileriyle hem eğlendi hem de eğlendirdi.

 

Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Eyüp Savcı, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, kurum amirleri çok sayıda siyasi ve vatandaş katıldı.

 

Marmara Haber / Gökhan TEKER