Çorlu'da Çocuk Festivali başladı

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan bu yıl 6'ncısı düzenlenen Çocuk Festivali'nin açılışında bir basın toplantısı düzenledi.

GÜNDEM 23.04.2015 17:44:00 0
Çorlu

Arnavutluk, Arjantin, Endonezya, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Polonya, Rusya, Slovakya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Çorlu'dan misafir öğrenci ve öğretmenlerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında Başkan Baysan, 6. Çocuk Festivali kapsamında düzenlenecek faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

 

Baysan yaptığı açıklamada, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı uluslararası bir çocuk şenliğiyle gerçekleştirmekteyiz. Unesco'ya (Birleşmiş Milletler Bilim ve Kültür Örgütü) bağlı CIOFF'a  (Uluslararası Halk Dansları Ve El Sanatları Festivalleri Organizasyon Birliği)  üye olmamız nedeniyle 11 ülke şenliğimizde yer almaktadır. Kendilerine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

Şenliğe katılan ülkeleri sıralayan Başkan Baysan şöyle devam etti: “Arnavutluk, Arjantin, Bulgaristan, Endonezya, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Polonya, Rusya, Slovakya Ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti katılmaktadır. Şenliğimiz bünyesinde toplam olarak 247 öğrenci ve 62 idareciyi misafir edeceğiz. Yabancı ülkelerden gelen öğrencilerimizi Çorlu'daki Benek Koleji, Fatih Koleji, Furtini ve İsak Pinhas Ortaokulu, Mektebim Okulları, Trakya Koleji, Vehbi Günaştı İlkokulu ve Çorlu Belediyesi bünyesinde bulunan halk dansları grubu öğrencilerimizin velileri misafir edeceklerdir. Arnavutluk'u Fatih Koleji, Arjantin Ve Meksika'yı Trakya Koleji, Bulgaristan'ı Vehbi Günaştı İlkokulu, Endonezya'yı Benek Koleji, Kırgızistan, Makedonya, Polonya Ve Rusya'yı Furtini Ve İsak Pinhas Ortaokulu, Slovakya'yı Mektebim Okulları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni belediyemiz bünyesinde bulunan halk dansları grubu misafir etmektedir. Tüm velilerimize çok çok teşekkür ederiz. Tekrar hoş geldiniz. Umarım buradan güzel anılarla ve memnun olarak ayrılırsınız. Aramızda olduğunuz için teşekkür ederiz" 

 

ÖĞRENCİLER DUYGULARINI ANLATTI

 

Başkan Baysan'ın konuşmasının ardından Arnavutluk, Arjantin, Endonezya, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Polonya, Rusya, Slovakya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen misafir öğrenciler söz alarak festivalle ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

 

Marmara Haber