Olur da demediler olmaz da!

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'ü makamında ziyaret eden Karayolları İstanbul Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Kapaklı-Saray Duble Yolu'nun 2015 sonuna kadar tamamlanarak trafiğe açılaca?

GÜNDEM 22.04.2015 18:05:00 0
Olur da demediler olmaz da!

Karayolları İstanbul Bölge Müdürlüğü’nden 4 yetkili dün saat 14.00’da Kapaklı’ya gelerek Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Gürbüz, “Bütün bölge halkı sabırsızlıkla Kapaklı-Saray Duble Yolu’nun tamamlanmasını bekliyor. Bu yol sadece Kapaklı’nın değil, yaklaşık 300 bin nüfuslu bölgenin meselesidir. Bu yolda şimdiye kadar onlarca ölümlü trafik kazası meydana geldi. İnsanlar sabırsızlıkla bu yolun tamamlanmasını bekliyor”  diye konuştu.

BATTI ÇIKTI KAVŞAK YAPILMAZSA 35 MİLYONLUK YATIRIMIN BİR ANLAMI KALMAZ

Kapaklı-Saray Duble Yolu’nun yaklaşık 35 milyon TL maliyetli olduğuna dikkat çeken Kaymakam Gürbüz, “Fakat burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, Yıldızkent Kavşağı’na Battı Çıktı Kavşak yapılmasıdır. Aksi takdirde biz karayolunu şehir trafiğine bağlamaktan başka bir şey yapmış olmayız. Yaklaşık 3 milyon TL maliyetli bu kavşak yapılmazsa, 35 milyon TL maliyetli yol yapımının hiçbir anlamı olmayacaktır” dedi. Kaymakam Gürbüz ayrıca, Emlak Konutları’nda oturanların işe gidip gelirken, anayoldan karşıya geçmek zorunda kaldıklarını ve bu nedenle ölümle burun buruna olduklarını belirterek, bahse konu noktaya bir yaya üst geçidi yapılması gerektiğine de dikkat çekti.  

NET BİR ŞEY SÖYLEMEMİZ İMKANSIZ

Kapaklı-Saray Duble Yolu’nun 2015 yılı içinde tamamlanıp trafiğe açılacağını ifade eden Karayolları İstanbul Bölge Müdürlüğü yetkilileri, “Fakat Battı Çıktı Kavşak projesi için önce gerekli araştırmalar yapılmalı. Bölgede kamulaştırma, deşarj, yoldan geçen araç sayısı gibi birçok kriter göz önünde bulundurularak bu kavşağa gerek olup olmadığı tespit edilmeli. Akabinde proje hazırlanıp genel müdürlüğe onaya gönderilmeli. Proje onaylandıktan sonra çalışmalara başlanılabilir. Fakat bizim şimdiden net bir şey söylememiz imkansız.” dediler. Yetkililer, yaya üst geçidi konusunda da kendilerine belediye ya da kaymakamlıktan yazılı müracaatta bulunulması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine Kaymakam Gürbüz, eline aldığı kağıt kalemle gerekli yazıyı yazıp, temize çekildikten sonra Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne gönderilmesi talimatını verdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ