TRAKYAKENT encümen üyelerini belirledi

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT'in 2015 yılı Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda yapıldı

GÜNDEM 22.04.2015 17:06:00 0
TRAKYAKENT encümen üyelerini belirledi

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT’in 2015 yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleşti.

 

Trakyakent Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yönettiği Genel Kurul’da gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

 

YENİ ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

Toplantıda Encümen Üyeleri, Kültür Komisyonu Üyeleri ve Plan Bütçe Komisyonu Üyeleri seçimleri yapıldı. Gizli oylama ile yapılan Birlik Encümen Üyeliği seçiminde eski üyeler Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı ve Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu tekrar seçilirken, Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel’in yerine eski Kültür Komisyonu Üyesi Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez seçilerek Trakyakent’in Encümeni’ni oluşturdu.

 

KOMİSYON ÜYELİKLERİNE DE SEÇİM YAPILDI

 

Olağan Meclis Toplantısı gündemi kapsamında Birlik Kültür Komisyonu Üyeleri ve Plan Bütçe Komisyonu Üyeleri de açık oylama ile değişti. Buna göre Kültür Komisyonu Üyeleri Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Keşan Belediyesi Meclis Üyesi Bayram Şeker, Muratlı Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Altaç, Vize Belediyesi Meclis Üyesi Aynur Özbirge ve Süleymanpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Meral Özdemir olurken, Plan Bütçe Komisyon Üyeleri de Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyesi Sami İkizler, Malkara Belediyesi Meclis Üyesi Hikmet Altuğ, Vize Belediyesi Meclis Üyesi Serhan Top ve Kırklareli Belediyesi Meclis Üyesi Sedat Bilgiç oldular.

 

TRAKYA’NIN DA KADİR ABİSİYİM

 

Toplantının değerlendirme ve temenniler bölümünde Birlik Başkanı Kadir Albayrak, tüm Üye Belediyelerin Trakyakent olarak yanlarında olduğunu belirtti. Başkan Albayrak konuşmasında “Trakyakent yönetimi olarak bir yılı geride bıraktık. Bundan sonraki süreçte Trakyakent’e yoğunluk vereceğiz. Bana bu şehirde Tekirdağ’ın Kadir Abisi diye hitap ediyorlar. Ben bundan böyle Trakya’nın da Kadir Abisiyim. Siz değerli Başkanlarım ve Üyelerimiz ile birlikte Birliğimizi çok daha pozitif ve verimli hale getireceğimize inanıyorum. Trakyakent ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Trakya’daki tüm belediyelerimizin yanındayım. Burada olduğunuz için hepinize teşekkür ederim.” dedi.

 

KAYNARCA BELEDİYE BAŞKANI’NDAN DAVET

 

Birlik Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker de toplantıda kısa bir konuşma yaptı. Toplantı adına birada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Başkan Türker, Trakyakent üyelerini Kaynarca’da düzenleyecekleri etkinlik programına davet etti.

 

TRAKYAKENT ÇATISI ALTINDA TOPLANMAK İÇİN ÇALIŞALIM

 

Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe’de toplantıda açıklamalarda bulundu. Başkan Nebi Tepe, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a Belediyelere ve Birliğe verdiği değer ve katkılar için teşekkür ediyorum. Trakyakent Üyesi olarak siz değerli arkadaşlarımdan Trakyakent’e önem vermenizi istiyorum. Muratlı Belediye Başkanı olarak şu anda bir tek Trakyakent Belediyeler Birliği’ne üyeyim, çünkü ben Trakyalıyım. Sizlerde bu birliğe daha fazla ağırlık verin ve hep birlikte Trakya’daki Belediyeleri birliğimizin çatısı altında toplamak için çalışalım” ifadelerini kullandı.

 

Toplantıda konuşan bir başka isim ise Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı oldu. Balkı, “Trakyakent Belediyeler Birliği olarak faaliyetlerimizi arttırmaya başladık. Sizlerinde destekleriyle çalışmalarımızı genişletmek istiyoruz. Eğitim faaliyetlerimiz son derece verimli oluyor, geniş kapsamlı oluyor. Çalışmalarımızı daha fazla yoğunlaştırmak hedefindeyiz.”dedi.

 

Marmara Haber