Yanlış anlaşıldı!

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Ambardere'de yapılması planlanan barajın ne kendileri ile ne de Büyükşehir Belediyesi ile alakası olmadığını bu barajı DSİ'nin yapacağını sÃ

GÜNDEM 21.04.2015 19:14:00 0
Yanlış anlaşıldı!

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bir süredir üzerinde açıklamalar yaptığı Ambardere Barajı projesinin kendilerine ait olmadığını açıkladı. “Burada bir yanlış anlaşılma var.”diyen Belediye Başkanı Akay, “Projenin ne bizimle ne de Büyükşehir Belediyesi ile bir alakası yok. Barajı yapacak olan DSİ (Devlet Su İşleri). Biz DSİ’nin bu barajı yapmasını takip ediyoruz. Çünkü yapılacak baraj Çerkezköy’ü her yağmurda sular altında kalmaktan kurtaracak.”dedi.

Söz konusu barajın Ambardere Mevkii’nden uzakta yapılacağını belirten Akay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada bir kamulaştırma yok! Çünkü zaten İstanbul sınırları içerisinde. Hallaçlı sınırında. Bizim DSİ ile yaptığımız görüşmelerde 8 Temmuz’da ihaleye çıkılacağı yönünde bilgi verildi. Biz şimdi 8 Temmuz’u bekliyoruz. Bu barajın yapılmasıyla Pınarça Deresi’ne toplanan sular tutulmuş olacak. Böylece dere taşkınlarının da önüne geçilmiş olacak.” 

Marmara Haber