Dünya çocukları Çorlu'da

Çorlu Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 6'ncısı düzenlenen Çocuk Festivali kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden çocuklar Çorlu'da buluştu.

GÜNDEM 21.04.2015 18:52:00 0
Dünya çocukları Çorlu

Arnavutluk, Arjantin, Endonezya, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Polonya, Rusya, Slovakya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen öğrenciler, Çorlu’ya bağlı Türkgücü, Önerler ve Seymen mahallelerindeki ilk ve ortaokullarda halk dansları gösterileri yaptı. Çorlulu öğrencilerin yanı sıra Dünya’nın dört bir yanından gelen öğrencilerin aynı ortamda yöresel halk oyunlarını sahneledikleri gösteriler müzikal ve görsel anlamda renkli bir şölene dönüştü.

KATILIM YOĞUN OLDU

Programa, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci ve Kemaleddin Avcı’nın yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çorlu’ya gelen misafir ekipler gösterilerin ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlik alanında bir araya gelerek toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ayrıca Arnavutluk ekibindeki öğrencilerden Bardhi’nin doğum günü de kutlandı. Etkinlikler Çorlu Cumhuriyet Parkı’nda devam edecek.

Marmara Haber