Okulların bodrum katları spor salonu olacak

Kapaklı'da eğitim öğretim veren Gazi İlkokulu'nun bodrum katında oluşturulan Spor Salonu, dün saat 11.00'da düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine katılan Kaymakam Mehmet Al

GÜNDEM 21.04.2015 17:42:00 0
Okulların bodrum katları spor salonu olacak

Gazi İlkokulu Spor Salonu’nun açılış törenine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Ayşe Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti 2014 Kapaklı Belediye Başkan Adayı Ömer Karadeniz, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri İrfan Demir, Mustafa Çetin ve İbrahim Aktürk, Okul Müdürleri ile STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı.    

 

SPOR SALDIRGANLIĞI FRENLEMEYİ SAĞLAR

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından programın açılış konuşmasını yapan İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman Günel, “Spor, genç yaşta sorumluluk duygusunun yanı sıra öfkeyi kontrol edebilmeyi ve saldırganlığı frenlemeyi sağlar. Amacımız, çocuklarımızı bu spor salonu sayesinde dışarıdaki tehlikelerden koruyabilmek ve lisanslı başarılı sporcular yetiştirebilmektir. Bu doğrultuda salonumuzda Kick Boks, Taekwando, Muay Thai, Karete, Wushu ve masa tenisi dallarında spor kursları açılabilecektir” dedi.

 

SALONUN MALİYETİ 17 BİN TL

 

Açılışı yapılan salonun yaklaşık 17 bin TL’ye mal olduğuna dikkat çeken Osman Günel, “Bu miktarın büyük çoğunluğu hayırsever vatandaşlarımız tarafından karşılanmıştır” dedi. Osman Günel konuşmasının sonunda bu fikrin sahibi olan ve kendilerinden hiçbir desteği esirgemeyen Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ile Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’a teşekkür etti.  

 

TEŞEKKÜR PLAKETLERİ VERİLDİ

 

Program, hayırsever vatandaşlara teşekkür plaketlerinin takdimi ile devam etti. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz hayırsever Ali Oğuz’a, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen hayırsever Zafer Çalışkan’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant da hayırsever Erol Buz’a desteklerinden dolayı plaket verdi. Spor salonunun açılmasında büyük gayret sarf eden Halk Eğitimi Merkezi Memuru Şenol Temiz’e de Kurum Müdürü Osman Günel tarafından bir plaket verildi.

 

OKULLARIN BODRUM KATLARI BOŞ DURUYORDU

 

Kapaklı gbi bir ilçede Kapalı Spor Salonu olmamasının üzücü bir durum olduğuna vurgu yapan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise “Okullarımızın bodrum katları boş duruyordu. Biz de bu bölümlerin elden geçirilerek Kapalı Spor Salonları haline getirilebileceğini düşündük. Pilot çalışmayı da Gazi İlkokulumuzda yaptık” dedi.  

 

HAYIRSEVERLERİMİZİN ADINI SPOR SALONUNA VEREBİLİRİZ

 

Açılışı yapılan spor salonunun maliyetinin 17 bin TL olduğunu söyleyen Kaymakam Gürbüz, “Biz bu işi ihale yolu ile yapmaya kalksaydık, bu maliyet 40 bin TL’yi bulurdu. İnşallah diğer okullarımızın kullanılmayan bodrum katlarında da hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla aynı çalışmaları gerçekleştireceğiz. Hatta hayırseverlerimizin adını katkı sağladıkları spor salonuna da verebiliriz. O spor salonlarında iyi sporcular ve şampiyonlar çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

 

KAYMAKAM GÜRBÜZ’DEN MASA TENİSİ ŞOVU

 

Konuşmaların ardından katılımcılar spor salonunu dolaştı. Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin ile mini bir masa tenisi maçı yaptı. Kaymakam gürbüz ve diğer katılımcılar daha sonra Değirmenci Spor Kulübü ve Güzel Spor Kulübü sporcularının gösterilerini isledi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ