Doğanspor rövanşı aldı

Tekirdağ Amatör 2. Ligin güçlü ekiplerinden Çerkezköy Doğanspor Büyük Yoncalı Spor ile Saray Stadı'nda yaptığı puan mücadelesinde rakibini 2-1 mağlup ederek rövanşı da almış oldu

SPOR 21.04.2015 15:25:00 0
Doğanspor rövanşı aldı

 Tekirdağ Amatör 2. Amatör Liginde 9. hafta karşılaşmaları önceki gün yapılan müsabakalarla devam etti.  Çerkezköy temsilcisi Çerkezköy Doğan Spor, Büyük Yoncalı Spor’u ortaya koyduğu güzel futbolu ile deplasmanda 2-1 yenmesi taraftarlarını mutlu etti. Ligin ilk yarısında kendi sahasında  Büyük Yoncalı Spor’a yenilen Çerkezköy Doğan Spor, aynı skorla mücadeleyi kazanarak rövanşı da almış oldu.

 

HALİM ÖZCAN İÇİN SİYAH BANT

 

 Tekirdağ Amatör 2. Amatör Liginde Saray Stadı’nda karşı karşıya gelen Büyük Yoncalı ve Çerkezköy Doğan Sporlu futbolcular  maç öncesi dostluk fotoğrafı çektirdi. Geçtiğimiz  hafta içinde Çerkezköy Doğan Spor’un efsane  takım kaptanlarından Halim Azcan’ın vefat etmesi üzerine Çerkezköy Doğan Sporlu oyuncular maça siyah bant takarak çıktı. Maç öncesi seremonide ise Halim Azcan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 

TAKIMLAR SAHAYA ŞU ON BİRLERİ İLE ÇIKTI

 

Büyük Yoncalı Spor maça siyah ağırlıklı bir formayla maça çıkarken ilk on birinde; Tugay Baltalı, Ersen Durmuş, Hakan Aydın, Fırat Görgülü, Hüseyin Namaz, Ferhat Şenel, Barış Mutlu, İlker Karaş, Türker Elbeli, Mesut Uçar, Ahmet Küçüköğretmen yer aldı.

 

Çerkezköy Doğan Spor ise; Emre Özten, Ebubekir Karadeniz, Sercan Sönmez, İdris Yıldırır, Kenan Asilkan, Adem İnci, Gürol Şenol, Gökhan Balıkçı, Seçkin Şahin, Onur Sezer on biri ile sahada yer alırken beyaz ağırlıklı formalarıyla sahada yerini aldı.

 

PENALTI, KIRMIZI KART VE GOL

 

Müsabakada doksan dakika boyunca  iki takımda nefesleri kesen bir mücadele sergiledi. Soğuk hava ve yağan yağmurun etkisiyle ağırlaşan zemine rağmen futbol zevki yüksek bir mücadele  sahne oldu. Müsabakanın 43. dakikasında Çerkezköy Doğan Spor  Onur Sezer, Büyük Yoncalı Spor’da da   Mesut Uçar’ın yaptığı arkadan müdahale sonucu ceza sahası içinde yerde kaldı. Maçın hakemi tereddütsü penaltı noktasını gösterirken penaltıya sebebiyet veren müdahalede bulunan Büyük Yoncalı Sporun oyuncusu Mesut’u ise sarı kartla cezalandırdı. Mücadelede gördüğü ikinci sarı kart olması dolayısıyla da Mesut Uçar takımını maçın kalan bölümlerinde on kişi bıraktı. Maçın 44. Dakikasında takımı adına penaltıyı kullanan Gökhan Balıkçı, topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi ve zorlu Saray deplasmanında takımı Çerkezköy Doğan Spor’u 1 – 0 öne geçirdi.

 

İKİNCİ YARIDA BÜYÜK YONCALI GOL İÇİN ÇOK BASTIRDI

 

Müsabakanın ikinci yarısına  on kişi ile başlayan Büyük Yoncalı oldu. Çerkezköy Doğan Spor’un kontrollü oynadığı bölümlerde ciddi gol pozisyonlarına giren ev sahibi takım şeytanın bacağını 78. Dakikada kırdı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Fahrettin Temur, ceza sahasına yaptığı ortada Büyük Yoncalı Sporun 5 numaralı oyuncusu Hüseyin Namaz, düzgün bir kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi ve maçın bitimine kısa bir süre kala skorda dengeyi sağladı.Durum 1-1 oldu.

 

 ÇERKEZKÖY DOĞANSPOR 90+2’DE GALİBİYET YAKALADI

 

On kişi kalan rakiplerinden yedikleri gol ile maça asılan ve sahadan mutlak galibiyetle ayrılmak isteyen Çerkezköy Doğanspor atak üstüne atak yapmaya başladı.  Maçın son dakikalarında tükenmek bilmeyen enerjisiyle takımını taşıdığı toplarla öne çıkaran, Çerkezköy Doğan Sporun 88 sırt numaralı oyuncusu Kenan Asilkan oldu. Maçın uzatma bölümlerinde seri çalımlarla rakip oyunculara zor anlar yaşatan Kenan, rakip takım oyuncuları tarafından faulle durduruldu. Ceza sahasına yakın bir noktadan kazanılan serbest atışı Gürol Şenol kullandı ve güzel bir  kafa vuruşu ile  Adem İnci 90+2’de Çerkezköy Doğanspor’a galibiyeti golü kaydetti.

 

BÜYÜK YONCALI’NIN İLK MAĞLUBİYETİ VE İLK PUAN KAYBIOLDU

 

Tekirdağ Amatör 2. Liginde ilk mağlubiyeti ile puan kaybı yaşayan  Büyük Yoncalı Spor hafta sonu  Amatör 1. Lige yükselme mücadelesi içinde olan Karaağaç Spor deplasmanına gidecek. Lig lideri Büyük Yoncalı Spor’u yenmeyi başaran ve liderle arasındaki puan farkını ikiye indiren Çerkezköy Doğan Spor ise kendi evinde Karaağaç Gençlik Sporu ağırlayacak. Çerkezköy Doğanspor’da aldığı bu galibiyetle birlikte şampiyonluk yarışında olduğunu gösterdi.

 

Haber/Seyit SÜREN