Ulaş'ta köprü temeli atıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Künt Deresi Mevkii'ne yapılacak köprü temel atma törenine katıldı. Albayrak, Büyükşehir Belediyesi'nin artık tüm hızıyla koşmaya başla

GÜNDEM 21.04.2015 15:21:00 0
Ulaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi temel atma ve açılışlara devam ediyor. Ulaş Karamehmet Künt Deresi Mevkii Köprü Temel atma töreni geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.

 

ÖZELLİKLE KIRSAL KESİMİ ÇOK SORUNLA DEVRALDIK

 

Köprünün temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin artık tüm hızıyla koşmaya başladığını belirterek, “Bölgemizin çok büyük hizmetlere ihtiyacı var. Özellikle kırsal kesimi çok sorunlu devraldık ama aldığımız gibi devretmeyeceğiz. Her sorunu tamamlanmış şekilde tüm Tekirdağ’ı miras bırakacağız. 2 hafta içinde Ergene Hizmet Binamızı açacağız. Sağlık Mahallesi ve Yeşiltepe Kanalizasyon ve Altyapı çalışmalarına da en kısa sürede başlayacağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum.”dedi.

 

GRUP YOLLARINA 1 TEMMUZ’DA BAŞLAYACAĞIZ

 

Yol yapımına temmuz ayında başlayacaklarını belirten Albayrak şöyle devam etti: “Grup yollarına başlıyoruz. 1 Temmuzda da burada yine yollar için ilk kazmayı vuracağız. Tüm ilçelerimize gerekli maddi desteği sağlıyoruz. Biz bu göreve 1 yıl için gelmedik. 5 yıl için geldik. 1 yıl içinde yapıyı oluşturup sistemi işler hale getirdik ve hizmet etmeye başladık. Fen işlerimize 24 trilyonluk iş makinesi aldık. Tüm köylerimize ve mahallerimize gereken hizmeti getireceğiz. Sadece bize gölge edilmesin. Bundan sonra Büyükşehirin ne yaptığını söylerken yorulacak insanlar. Bugün Üç Aylar’ın başlangıcı. Böyle bir günde burada bu temeli atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada uzun yıllar hizmet edecek bir köprü yapılacak.”

 

HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN

 

Konuşmasında önümüzdeki günlerde sık sık temel atma törenleri yapacaklarına vurgu yapan Başkan Albayrak, “Temmuz 2017’de kendi hizmet binamızda çalışmaya başlayacağız. 11 ilçemize 11 okul projemiz hazır. Tarım alanında önemli hizmetlerimiz var. Artık yapacaklarımızı değil yaptıklarımızı konuşacağız ve sık sık açılış ve temel atmalarda birlikte olacağız. 5 yıl boyunca yapacağımız hizmetlerle birlikte bugün burada temelini attığımız köprünün hayırlı olmasını diliyorum. 5 yılın sonunda kazanan Ergene olsun, kazanan Tekirdağ olsun, kazanan halkımız olsun, her şey gönlünüzce olsun.” dedi.  

 

KÜNT DEREESİ KÖPRÜSÜ’NÜN TEMEL ATILDI   

Başkan Albayrak’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Ergene Belediye Başkanı Rasim yüksel ve Fen İşleri Daire Başkanı Oktay Çolpan’da birer konuşma yaparak düşüncelerini dile getirdiler. Konuşmaların ardından Künt Deresi Mevkii Köprüsü’nün temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

Ulaş Karamehmet Künt Deresi Mevkii’nde 24 metre derinliğinde 36 adet fore kazık şeklinde yapılacak köprü, 18.4 metre açıklığında 16 metre genişliğinde olacak ve 28.06.2015 tarihinde tamamlanarak hizmete girecek. 

 

Marmara Haber