Varol: Bilgi eksikliği mi, Ismarlama haber mi?

MHP Kapaklı İlçe Eski Başkanı Hayri Varol, geçtiğimiz günlerde Çerkezköy'de yayın yapan bir yerel gazetede çıkan haberde, MHP'nin alakasız bir şekilde HDP adayı Elif Güler ile ilişkilend

GÜNDEM 20.04.2015 20:52:00 0
Varol: Bilgi eksikliği mi, Ismarlama haber mi?

7 Haziran Genel Seçimleri’nde yer alacak bir partinin adayının geçmişte MHP'li Karaağaç Belediyesi'nde çalıştığını söyleyen Hayri Varol, “Bu kişi Karaağaç'ın Kapaklı'ya dahil edilmesiyle birlikte birçok işçi gibi işine son verilerek diğer işçilerle birlikte eyleme katıldı. Bahse konu gazete de bu durumdan yola çıkılarak bu kişi ile partimiz arasında bağlantı kurmaya çalışmıştır” dedi.

 

O AN İÇİN HİÇ BİR SİYASİ KİMLİĞE SAHİP DEĞİLDİ

 

Varol, “O eylem içerisinde bizim görevde olduğumuz dönemde teşkilatımızın Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı yapan bir arkadaşımız ve yine partimizin üyeleri ve delegeleri de vardı. Habere göre sanki eylemi sadece söz konusu isim yapmıştır. Biz de direkt olarak ona desteğe gitmişiz gibi gösterilmiştir. Öyle bir durum söz konusu değil. Biz bir dönem bizimle çalışmış olan arkadaşlarımız için desteğe gittik. Kaldı ki o isim için de gitmiş olabilirdik. Çünkü o bir siyasi değildi. O an için bir işçiydi, insandı, hiç bir siyasi kimliğe sahip değildi ve siyasi bir amblem altında orada değildiler” diye konuştu.

 

NE YAPSAYDI BELEDİYE BAŞKANI?

 

Elif Güler’in hiçbir zaman MHP çatısı altında bulunmadığını kaydeden Hayri Varol, “Dolayısıyla istediği partiden istediği şekilde aday olabilir. Bahse konu gazete, haberinde sık sık MHP'li Belediye’de çalışmış olmasına vurgu yapmış. Ne yapsaydı Belediye Başkanı? İşe alımlarda insanları memleketlerine göre bir siyasi yapı içerisine mi yerleştirseydi? MHP'de böyle bir sınıflandırma ve ayrıştırma olmamıştır. Belediye Başkanımız da bu ilke üzerinden hareketle iş vermiştir. Söz konusu şahsın bugün ki tercih ettiği partiyle ne o gün ki Belediye Başkanımız ne de eylemlerine verdiğimiz destekten dolayı biz töhmet altında tutulmaya razı gelemeyiz” dedi.

 

BİR GRUBUN EMEKLERİNİ YOK SAYMIŞ

 

Yayını yapan gazetenin seçimler öncesi MHP’yi alakasız bir partinin adayıyla yan yana getirdiğini, sonra haklarını arayan bir grubun emeklerini sadece bir kişinin eylemi gibi gösterip diğer arkadaşları yok saydığını kaydeden Varol, “Bizleri de sanki bir günahın parçasıymış gibi göstermeye çalıştılar. Bu haber ya bilgi eksikliğinden dolayı ya da biraz ısmarlama olmasından dolayı böyle olmuştur diye düşünmekten de kendimi alamıyorum” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ