Kardeş Belediye oldular

Edirne Belediyesi ve Bulgaristan'ın Kırcaali şehri belediyesi kardeş şehir oldu. Edirne Belediyesi Meclis Salonu'nda önceki gün düzenlenen imza törenine, Edirne ve Kırcaali'nden de çok sayıda basÄ

GÜNDEM 20.04.2015 20:43:00 0
Kardeş Belediye oldular

Törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne ve Kırcaali şehirleri için tarihi bir gün olduğunu ifade etti.  Edirne Belediye Başkanı  Gürkan, “Kırcaali için Edirne, Türkiye’ye açılan bir kapı, Edirne için Kırcaali Balkanlara ve Avrupa’ya açılan bir kapı. Her iki şehrin birbiriyle ortak kültürel, tarihi ve ekonomik iş birlikleri var.  Birbirine çok yakın iki kent olarak bugün burada kardeş şehir ve belediyecilik ilişkisinin başlayacak olması mutluluk verici. İmzalayacağımız protokolle her iki halkın daha zengin daha güçlü ve birbiriyle kaynaşmış hale gelmelerini istiyorum. Kırcaali Belediyesi ile yapacağımız işlerin sonucunda hem Türkiye Cumhuriyeti’ni hem de Bulgaristan Cumhuriyeti’ni birbirlerine yakınlaştıracağımıza inanıyorum.Çünkü amacımız insanlığın evrensel değerlerini geleceğe taşımaktır.” dedi.

KIRCAALİ SADECE BALKANLARA VE AVRUPAYA AÇILAN KAPI DEĞİL SİZLERİN KALPLERİNEDE AÇILAN KAPIDIR

Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz de konuşmasında,“Bugün Edirne için olduğu kadar Kırcaali içinde çok önemli tarihi önem arz etmektedir. Kırcaali Belediyesi olarak uzun zamandır beklediğimiz bir gün. Kırcaali sadece Balkanlara ve Avrupa’ya açılan bir kapı değil aynı zamanda sizlerin kalplerine, kardeşliğinize, komşuluğunuza açılan bir kapıdır. Bu kapıyı kabul ettiğiniz için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın nezdinde tüm Edirnelilere çok teşekkür ediyorum. Edirne’de yaşanan sel felaketleri ile ilgili yaşanan sorunları çok iyi anlıyoruz en kısa sürede çözüme kavuşmasını istiyoruz. Kırcaali kenti, Bulgaristan Cumhuriyeti’nin 10. büyük kentinden biri ve aynı zamanda Avrupa Birliğinden fon alma ve projeleri gerçekleştirmede 3. sırada olan bir kent. Edirne Belediyesi ile ortaklaşa Avrupa Birliği projeleri üzerine de çalışmak istiyoruz. Avrupa Birliği’nin fonlarından yararlanmak gerekmektedir. İmzaladığımız protokolle örnek çalışmalar yaparak verimli işlere imza atacağız.”açıklamalarını yaptı. 

Kardeş Şehir Protokolünün imzalanmasının ardından, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Aziz’e pehlivan heykelli hediye ederken;  Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz’de, Gürkan’a bir tablo hediye etti.

Marmara Haber