Kutlu Doğum hediyesi Umre

Çerkezköy Müftülüğü, Kapalı Spor Salonu'nda görkemli bir 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliği düzenledi. Hz. Muhammed'in anlatıldığı programda öğrenciler arasında yapıla

GÜNDEM 19.04.2015 17:30:00 0
Kutlu Doğum hediyesi Umre

Çerkezköy İlçe Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında görkemli bir gece düzenledi. Programa katılanlardan üç kişi umre hediyesi kazanırken, öğrenciler arasında yapılan Kutlu Doğum Haftası resim, şiir, kompozisyon ve hadis yarışmalarında dereceye girenlere ödül verildi.

 

TUNA İLGİYE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Kutlu Doğum Etkinlikleri İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda konuşan İlçe Müftüsü Yusuf Tuna “Güzel bir mehteran gösterisi ile Kutlu Doğum etkinliklerine başladık. Çerkezköy halkımızın yoğun katılımını o gün meydanda gördüğümüzde çok mutlu olduk. Bugünde burada gördüğümüz manzara karşısında çok mutluyuz. Bu programın düzenlenmesinde bizlere katkıda bulunan Kaymakamımız ve Çerkezköy Belediye Başkanımız’a teşekkür ediyorum. Ayrıca sponsorlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Gecemiz inşallah mübarek olur.”ifadelerini kullandı.

 

KELİME-İ ŞAHADET’İN ANLAMIYLA PROGRAM BAŞLADI

 

Müftü Yusuf Tuna’nın ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin, ‘Kelime-i Şehadeti’ tefsir etti. Allah’a ve peygambere inanmanın, iman etmenin kapısının Kelime-i Şehadet etmenin olduğunu kaydeden Şahin, “Allah’tan başka ilah yok ve Peygamber onun kulu elçisidir’in mealinin altında yatan tek şey Hz. Peygambere inanmak zorunda olduğumuzdur” dedi.  İnsanlığın varlığını Hz. Muhammed’in varlığına bağlayan Şahin konuşmasına şöyle devam etti: “Peygamberimiz dinimiz olan İslam’ım müjdeleyicisi olmakla beraber insanlığın ve imanımızın da aynı zamanda merkezidir. Allah’ın en büyük lütfü Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’dir. Bizler bir şeyi çok iyi anlamalıyız ve kabul etmeliyiz. Hz. Peygamber biz ümmetine neyi emretmişse onu yapmalıyız neyi de yasaklamışsa ondan kaçmalıyız. İslam teslimiyet dinidir. Peygamberler islamın müjdeleyicisidir. Peygambere itaat etmek, teslim olmak Allah’a teslim olmaktır. Peygamber Allah’ın kulu ve elçisidir bu sebepledir ki biz Müslümanların ilk görevi kelime-i şahadette söylediğimiz gibi itaat etmektir.” 

 

BİR TOPLUMUN GÜÇLÜ OLMASI AİLEDEN GEÇİYOR

 

Konuşmasının sonunda Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer’in hayatlarından da kesitler sunan Şahin “İnsan fıtrat olarak kendini sever. Fakat iman bize Peygamber sevgisini nefsimizin üstünde tutmasını ve nefis üzerine çıkarmayı öğretmiştir. Bizim dinimiz İslam ve insanlığa hizmet eden bir dindir. İnsanı mükemmel kılan, insana değer veren dinimiz bütün varlıklara aslında hizmet etmektedir. Bir insanı iyi tanıyacaksınız ki seveceksiniz. Bir toplumun güçlü olması aileden geçiyor.” diye konuştu.

 

KAYMAKAM KUBİLAY HEDİYE VERDİ

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin’in konferansının ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Osman Şahin’e yapmış olduğu konuşmadan dolayı teşekkür ederek günün anısına tablo hediye ederek çiçek verdi. Takdim törenin ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Bu güzel gecenin hazırlanmasında emeği geçen İlçe Müftülüğü personeline, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Çerkezköy Belediye Başkanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimiz’i bu şekilde dinlemek ve onu bu güzel kutlu doğum haftasında bir kere daha dünya gelişini kutlamak bizleri çok onurlandırdı.”ifadelerini kullandı.

 

HZ. PEYGAMBERE NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR

 

Daha sonra kürsüye Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay geldi. Programa katılmaktan mutlu olduğunu belirterek sözlerine başlayan Akay, “Diyanet İşlerimizin bu yıl Kutlu Doğum Haftası için belirlediği sevgi, saygı ve birlikte yaşama teması her şeyi çok iyi özetliyor. 1400 yıl öncesi bizlere sevgiyi, saygıyı, İslamiyeti müjdeleyen Peygamber Efendimizin dünyaya gelişini kutlamak gerçekten onur vericidir. Dünyayı bize, bizi de birbirimize emanet eden Hz. Peygambere ne kadar teşekkür etsek azdır.” diye konuştu.

 

AKAY’A ÇERKEZKÖY BELEDİYE BİNASININ YAĞLI BOYA TABLOSU HEDİYE EDİLDİ

 

İlçe Müftüsü Yusuf Tuna Kutlu Doğum haftası nedeniyle destekte bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a günün anısına tablo hediye etti. Çerkezköy eski Belediye Başkanlarından Kadir Karan’ın istifasından sonra 28 ay Çerkezköy Belediye Başkanlığı görevi yapmış ve aynı zamanda usta ressam olan Selami Toz, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a dönemin belediye binasının yağlı boya tablosunu ve Çerkezköyspor futbol takımının formasını hediye ederek Akay’a sürpriz yaptı.

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Kutlu Doğum Haftası Programı daha sonra Yüksekokul, Lise ve Ortaokul öğrencilerinin katıldığı şiir, kompozisyon, ilahi ve hadis okuma yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilmesiyle devam etti. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini protokol üyelerinden aldılar. Programda ayrıca Çerkezköy Müftülüğü destekte bulunan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz’e, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat’a, Özcanlar Tekstil Genel Müdürü Sait Yazı’ya, Malatyalılar Derneği Başkanı Mehmet Keleş’e, Kızılpınar Merkez Camii Derneği Başkanı Yusuf Karacalar’a, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Ayşe Doğan’a, Vahdettin Hayırlıoğlu’na plaketleri verildi.

 

UMRE HEDİYESİ HEYECANLI ÇEKİLİŞE SAHNE OLDU

 

Kutlu Doğum etkinliğinin finalinde ise umre çekilişi yapıldı. Heyecanlı geçen çekilişte programa katılanlar arasından üç kişi umre hediyesi kazandı. Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Ayşe Doğan, HEMA Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan, Bahçeli Camii İmam Hatibi Vahdettin Hayırlıoğlu’nun üstlendiği umre çekilişinde ilk şansı rakam 1754 numaralı Seyfullah Tahtabacak’a çıktı. Kendisinin iki defa umreye gittiğini söylemesi üzerine tekrar kura çekildi. 1010 numaranın okunması ile birlikte gözyaşları ile sahneye gelen Nurgül Aslan heyecanını kendisini umreye gönderecek Ayşe Doğan ile birlikte yaşadı. Bahçeli Camii İmam Hatibi Vahdettin Hayırlıoğlu’nun göndereceği kişi ise Çerkezköy Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Kenan Çetin’in eşi Semiha Çetin oldu. Tunç Doğan’ın göndereceği son kişi ise Fatma Şentürk oldu.

 

KUTLU DOĞUM’A YOĞUN KATILIM OLDU

 

Çerkezköy Müftülüğü’nün Kutlu Doğum Haftası etkinliğine yoğun katılım gerçekleşti.  Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Ayşe Doğan, Ak Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Yılmaz Arat, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Metin Aysal, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Kenan Çetin,Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, İlçe Müftülüğü personeli ve çok sayıda Çerkezköy’lü katıldı.

 

Menşure KARDEŞ