Hz. Muhammed insanlığın son kurtarıcısıdır

Kapaklı Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen konferansa katılan Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman bu sözlerle Hz. Muhammed'i anlat

GÜNDEM 19.04.2015 17:16:00 0
Hz. Muhammed insanlığın son kurtarıcısıdır

Bu yıl “Aziz Peygamber” ve “Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku” temasının ele alındığı Kutlu Doğum Haftası, Kapaklı’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Programa konuşmacı olarak katılan Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Hz. Muhammed (S.A.V.)’in insanlığa gönderilen son kurtarıcı olduğunu ifade etti.

KIRMIZI GÜL VE KİTAP DAĞITILDI

Kapaklı Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Cuma günü de Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman tarafından konferans verildi. Program öncesinde etkinliğe katılan herkese günün anısına İrfan Yücel’in ‘Peygamberimizin Hayatı’ adlı kitabı ve birer kırmızı gül hediye edildi. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Mevlana Camii İmam Hatibi Uğur Rendeci’nin Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

AÇILIŞ KONUŞMASINI MÜFTÜ AKTAŞ YAPTI

“Aziz Peygamber” ve “Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku” konulu slaytın izlenmesinin ardından selamlama konuşması yapan İlçe Müftüsü İsa Aktaş, “Bu programın hazırlanmasında maddi manevi emeği olan başta Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüz ve Belediye Başkanımız İrfan Mandalı olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi. Müftü Aktaş, “Rabbimiz, son peygamber olarak Hz. Muhammed (S.A.V.)’i insanlığa göndererek çok büyük rahmet göstermiştir” diye konuştu.

HZ. MUHAMMED İNSANLIĞI UYARMAK İÇİN GÖNDERİLDİ

Hz. Muhammed’e gönderilen Kuran-ı Kerim’in de insanlık için büyük lütuf olduğunun altını çizen Müftü Aktaş, “Kuran-ı Kerim’de Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in, insanları uyarmak ve müminlere cenneti müjdelemek için gönderildiği belirtiliyor. Bizlere düşen de Kuran-ı Kerim’i anlamak ve ona uymaktır” açıklamalarında bulundu.

KONFERANS VERİLDİ

Müftü İsa Aktaş’ın açılış konuşmasının ardından Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman tarafından “Aziz Peygamber” ve “Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku” konulu konferans verildi. Prof. Dr. Abdullah Kahraman, “Hz. Muhammed insanlığın son kurtarıcısıdır” dedi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Programa, İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut, AK Parti Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Nezahat Erdoğan, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Nalan Çolak, Akın Yılmaz, Sami İkizler ve İbrahim Aktürk, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, Kapaklı Yardımlaşma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, 2014 AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı Ömer Karadeniz ile yüzlerce vatandaş katıldı.    

Ahmet KARDEŞ