Anaokulu'dan Kutlu Doğum etkinliği

Zehra Mehmet Gülkaya Anaokulu tarafından organize edilKutlu Doğum Haftası etkinliklerine Çerkezköy okullarda katıldı.

GÜNDEM 17.04.2015 19:03:00 0
Anaokulu

Hafta nedeniyle Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anasınıfı A şubesi öğrencileri dün  Okul Müdür Yardımcısı Nuray Törnük ve okul öncesi öğretmeni Zeynep Yılmaz rehberliğinde, Zehra Mehmet Gülkaya Anaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Zehra Mehmet Gülkaya  Anaokulu Müdürü Hülya Altuntaş, okul öncesi öğretmeni Merve Aslanbay ve renkli kelebekler öğrenci grubu öğrencileri misafirlerini kapıda güllerle karşıladı. 

MİNİKLERE HZ. MUHAMMED ANLATILDI

Ziyarette Kutlu Doğum Haftası’nın anlam ve önemi minik öğrencilere anlatıldı. Minik öğrencilere, Hz. Muhammed’in hayatında uyguladığı örnek davranışlar öğretmenler tarafından minik öğrencilere aktarıldı. Hz. Muhammed’in temiz bir insan olduğu, çok güzel koktuğu, dişlerini her zaman temizlediği, çocukları çok sevdiği, her zaman güler yüzlü olduğu, hediyeleşmeyi önemsediği gibi davranışlarına bu anlatımda yer verildi. Ayrıca Hz. Muhammed’in kardeşliğe çok önem verdiği belirtilerek, kardeşçe yaşamanın önemi vurgulandı.

ÇOÇUKLAR BİRBİRİNE HEDİYELER VERDİ

Öğretmenlerin Hz. Muhammed’in hayatına ilişkin anlatımlarının ardından, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Sınıfı A Şubesi öğrencileri ile Zehra Mehmet Gülkaya Anaokulu öğrencileri birbirlerine hediyeler vererek iki okul arasında kardeşlik köprüsü kurdular. Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Ana sınıfı A Şubesi öğrencileri lokum hediye ederken, Zehra Mehmet Gülkaya Anaokulu öğrencileri de buna karşılık kendi elleriyle hazırladıkları el yapımı gülleri verdi. Ziyarette okul öğretmenleri de birbirlerine hediyeler vermeyi ihmal etmedi.

Daha sonra öğrencilerin hep birlikte yaptıkları el emeği sanat etkinliği ‘gül projesi’ çalışması tanıtılırken, çalışma kapsamında her iki okulda da sergi açılacağı belirtildi.

Haber/Seyit SÜREN