Turizm Haftası'nda kadınlar ev yemekleri ile yarıştı

39. Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen 'Tekirdağ Yöresi Geleneksel Yemek Yarışması'nda hünerli eller yarıştı.

GÜNDEM 17.04.2015 18:33:00 0
Turizm Haftası

Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen yarışmaya katılan kadınlar, evlerinde yaptıkları yemekleri juriye sundu. Çorbalar, tatlılar, zeytinyağlılar, etliler, hamur işleri kategorilerinde kadınların hazırladığı yemekler juri üyeleri tarafından yöresel uygunluk, pişmişlik, görünüş ve lezzet kriterlerine göre değerlendirildi.

 

YEMEK YARIŞMALARINI GELENEKSEL HALE DÖNÜŞTÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ

 

Programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Naşit Oskay, yöresel yemek kültürünün gelişmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Yaşama adım attığımız ilk günden son nefesimize kadar yemeden yaşayamıyoruz. Ama bundan daha önemlisi insanlar doğup büyüdükleri coğrafyanın topraklarından yetişen ürünleriyle de ayrı bir tadı ayrı bir lezzeti alıyorlar. Tekirdağ’da geleneksel hale getirmeye çalıştığımız yemek yarışmalarının öneminin her gün daha da öneminin arttığını birlikte görüyoruz. Tekirdağlı kadınlarımız kendi yemek kültürlerine sahip çıkmaya, öncelik etmeye çalışırken geleneksel hale dönüştürmeye çalıştığımız Tekirdağ yemek yarışmaları kadınlarımız üzerinde de farkındalık oluşturmaktadır. Kentsel yaşamın yoğunluğu ve hız temposu yerel yemeklerimizden bizleri uzaklaştırmasına karşı ilimizde yöresel yemeklerin sunulduğu mekanların açılması ile yeni ve amaçladığımız gastronomi kültürümüzü de yaşatmış olacağız. Günümüzde yerli ve yabancı ziyaretçiler gittikleri yöreye özgü yemeklerden tad almak istiyorlar. Burada yerli ve yabancı turistin memnuniyeti çok önem kazanmaktadır. Gerçekten yemek kültürü dünyanın her yerinde o coğrafyanın o yörenin aynasıdır" dedi.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ

 

Yarışmada juri üyelerinin oylamasının ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. Etkinliğe Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur ve Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Naşit Oskay katıldı.

Marmara Haber