Askeri lojmanlara istenen rakamlar Belediye'yi aştı!

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bir süreden beri gündemde olan askeri lojmanlar ve Kapalı Pazar yeri ile ilgili son gelişmeleri açıkladı.

GÜNDEM 16.04.2015 17:48:00 0
Askeri lojmanlara istenen rakamlar Belediye

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın gündemindeki ‘Rekreasyon Projesi’nin içerisinde yer alan askeri lojmanlarla ilgili gelişmeler hakkında açıklama yaptı. Akay,  “Rekreasyon Alanı Projesi çok geniş kapsamlı bir proje. Lojmanların akıbeti halen devam ediyor. Bu lojmanların rekreasyon alanı ile alakası yoktur. Bununla ilgili dosya Milli Savunma Bakanlığındadır. Biz Belediye olarak müsteşar ile bağlantıya geçtik ve kendileri ile anlaşmaya çalışıyoruz. O alan için istedikleri rakamlar gerçekten belediyenin karşılayamayacağı rakamlardır. Biz her açıklamamızda bu alanın Çerkezköy’e kalmasını söyledik” dedi.

 

BU BİNALARDA YAŞAM SIKINTISI VAR

 

Askeri Lojmanlar ile ilgili rapor hazırlandığını belirten Başkan Akay “Raporda bu binaların kendi ömrünü tamamladığı, dört bloğun ruhsatsız, iki bloğun ise deprem testini geçmediği ifade edilmiştir. Bu binalarda gerçekten yaşam sıkıntısı vardır. Bu rapordan yola çıkarak akıllı bir şekilde Çerkezköy’e kazandıralım istedik. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak uzlaşmak istiyoruz. Bunun pazarlık makamı ben değilim. Müsteşarlara uzlaşma istediğimizi söyledim. Böyle bir gücümüzün ve bütçemizin olmadığını söyledik. 48 dairenin oturabilirlik oranı ise çok düşük.” diye konuştu.

 

KULLANIŞLI PAZAR YAPACAĞIZ

 

Rekreasyon Alanı Projesi’nin içinde yer alan Modern Pazar Yeri projesini de hatırlatan Başkan Akay “Kapalı Pazar yerinin otopark ve diğer boş alanlar çıkarıldığında 16 bin 800 metrekare kullanım alanı var. Biz bu alanı daraltıp 800 metrekarelik kullanışlı ve modern bir Pazar yapacağız.”dedi.

 

BALIKÇILAR İÇİNDE YENİ YER YAPILACAK

 

Yapılacak yeni kapalı Pazar yerinde mevcut pazar esnafının hepsinin yer alacağını vurgulayan Akay, “Hiçbir pazar esnafı mağdur etmeyeceğiz. Bu proje ile ilgili iki taslak hazırlandı. Kimseye mağduriyet yaşatma gibi niyetimiz bulunmuyor. Pazar yerinin orada bulunan balıkçılarımız içinde planlarımız var. Balıkçılar şu an mevcut yerden kaldırılacak. Kendileri için Pazar yerinin içinde ya da kenarında güzel bir yer yapacağız.” dedi.

 

Gökhan TEKER