Balık sezonu kapandı

Tekirdağ'da balık çıkmadığı için 10 günden bu yana denize açılmayan balıkçılar av sezonunun 15 Nisan itibariyle kapanmasıyla, ağ onarım ve gemi bakım çalışmalarına yoğunlaştÄ?

GÜNDEM 16.04.2015 17:32:00 0
Balık sezonu kapandı

Tekirdağ sahilinde bulunan güvertede av sezonu boyunca denize açılan ancak 10 gün önce balık çıkmadığından dolayı av sezonunu erken kapatan balıkçılar artık yeni sezon için hazırlık yapmaya başladı. Ağlarını gemilerden söken balıkçılar ağ onarımı ve gemi bakımını sürdürüyor. Gemideki ekipmanların onarımına ve ağ yırtıklarının dikimine başlayan balıkçılar, 1 Eylül’e hazırlandıklarını yeni sezondan umutlu olduklarını belirtti.

 

VİRA BİSMİLLAH İÇİN 1 EYLÜL’Ü BEKLEYECEKLER

 

10 gün önce av sezonunu kapattıklarını belirten balıkçı İdris Şeremet ağ onarımı ve gemi bakımı işlerine başladıklarını söyledi. Av sezonundan bekledikleri verimi alamadıklarını belirten Şeremet, "Hayırlısı ile sezonu kazasız belasız atlattık. Pek istediğimiz gibi olmadı. Umduğumuz verimi bulamadık. Eylül verimi iyiydi. Herkes istediğini aldı o dönemde. Çalışan alacağını aldı. Ama kış sonrası pek bir şey olmadı. Daha büyük gemiler bir şeyler tuttular. Biz pek fazla bir şey tutamadık. Marmara balıkçıları son 2 buçuk ayda pek bir şey alamadı. En azından sezonu kazasız belasız atlattık. Dün akşam 12’den önce sezonu kapattık. Biz daha önce 10 gün önce kapatmıştık sezonu. 1 Eylül’de yine aynı palamut lüfer, çinekop, hamsi çok olacakmış gibi hazırlığımızı yapıyoruz. Gemi bakımı, makine bakımı yapıyoruz. Ağ bakımı mantar kurşunun yeniden donatımını yaparak vira Bismillah demek için 1 Eylül’ü bekleyeceğiz" dedi.

Marmara Haber