Öğrencilerden şiir ziyafeti

Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde 'Zaman' temalı şiir dinletisi düzenledi. Ayık Veysel'den Necip Fazıl'a, Yavu

KÜLTÜR SANAT 16.04.2015 17:18:00 0
Öğrencilerden şiir ziyafeti

Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından ‘Zaman’ temalı şiir dinletisi düzenlendi.

 

ZAMAN ŞİİRLE ANLATTILAR

 

Zaman temasının işlendiği şiir dinletisinde Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Elif Boyraz gölge isimli anlatısıyla büyük beğeni topladı. Öğrencilerden Semra Tenşi büyük halk ozanı Aşık Veysel’in ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ şiiri ve türküsünü söyledi. Gecede, Cahit Sıktı Tarancı’nın ‘Otuz Beş Yaş’ şiirini öğrencilerden Emine Büyükdağ ve Ayhan Özdemir seslendirdi. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı programda öğrencilerden Edanur Efe ve Amine Çelik Yavuz Bülent Bakiler’in ‘Küçük Hanım’ şiirini, söz ve müziği Candan Erçetin’e ait ‘Kader’ şarkısını Hümeyra Karaçam seslendirdi.  Öğrencilerden Abdulllah Korkmaz’ın Nazım Hikmet’in ‘Ben İçeri Düştüğümden Beri’ şiirini seslendirirken, öğrencilerden Sabahattin Şahin ise Zülfü Livaneli’nin ‘Ömür Dediğin’ şarkısı ile dinleyenleri duygulandırdı.

 

ÖĞRENCİLER ŞİİRLERİYLE

 

Öğrencilerden Muhammet Ender Hazar, Can Yücel’in ‘Hayatı Tersten Yaşamak’şiirini okuduğu gecede, Necip Fazıl’ın ‘Yaşamıyoruz’ adlı şiirini ise okul öğretmenlerinden İsmail Yalçın seslendirdi. Programın sonlarına doğru ise Okul öğretmenlerinden İbrahim Gündoğdu Aşık Veysel’in ‘Uzun ince bir yoldayım’ şiiri ve şarkısıyla programa gelenleri duygulandırdı. Programın sonunda ise Söz ve müziği Adnan Ergil’e ait ‘Takvimlerden Haberin Yok mu’ şarkısını müzik öğretmeni Esma Arık seslendirdi.

 

Önceki akşam saat 19.30’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde  gerçekleşen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair, CHP Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, okul müdürleri, öğrenciler, öğretmen ve veliler katıldı.

 

Menşure KARDEŞ