Engelli kamu personeli hazırlık kursu açıldı

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi Çerkezköy'de Milli Eğitim ve Halk Eğitimi desteğinde 'Engelli kamu personel hazırlık kursu' açtı

GÜNDEM 16.04.2015 17:17:00 0
Engelli kamu personeli hazırlık kursu açıldı

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi’nin Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol  ve Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle, ‘Engelli Kamu personel’ hazırlık kursu Çerkezköy Merkez Atatürk İlkokulun’da açıldı. Kursun açılış töreninde Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna,Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Halk Eğitimi Müdür Vekili Necmi Akman, Atatürk İlkokul Müdürü Yakup Dönmez, Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin ve  Beyazay Derneği Tekirdağ Şube yönetimi, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Müdürü Hayati Çakan ve kursiyerler ile velileri hazır bulundu. Kurs açılışı öncesi katılımcılara açılış kokteyli verildi.

 

BU TÜR KURSLARI ÖNEMSİYORUZ

 

Kurs açılışında konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Beyazay Tekirdağ şubemizin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığı işbirliği çerçevesinde İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğümüz tarafından verilen engelli kamu personel hazırlık kursunu bu gün açıyoruz. Bu kursa 12 engelli kardeşimiz katılıyor. İnşallah bundan sonraki kurslara daha çok katılım olacağına da inanıyorum. Bu kursun açılmasında katkı ve destek olan herkese teşekkür ediyorum. Toplam 216 saat olan kurslar salı, çarşamba günleri saat. 20.30’da verilecek. Kursun engelli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Bu konuda ilçe sağlık müdürlüğümüz ile ilçe müftülüğümüz ve okul müdürlerimizin de  katkıları  bulunmaktadır. Bu nedenle onlara da teşekkür ediyoruz. Biz hep söylüyoruz. Eğitimle her engeli aşacağız diyoruz ve her alanda eğitimin önemli olduğunu belirtiyoruz. Bu bakımdan bizim esas meselemiz eğitim. Kursiyerlerimize başarılar diliyorum. Hepsinin de başarılı olacağına inanıyorum.”diye konuştu.

 

BELEDİYE BAŞKANIMIZIDA ARAMIZDA GÖRMEK İSTERDİK

 

Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin de, kurs açılışına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın katılmayışına üzüldüğünü belirtti. Şahin, “Öncelikle bu gün bu kurs açılışımıza gelerek bizlerin yanında olmanızdan çok teşekkür ediyorum. Bu gün İlçemiz Kaymakamı, Sağlık Müdürü, Müftümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, halk eğitim müdürümüz devamlı yanımızda. Bu bizim ikinci açılışımız ama bu açılışımızda da yanımızda belediye başkanımız yok. Biz her zaman bizlere destek veren katkı sağlayan Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı da yanımızda görmek istiyoruz. Biz hiçbir siyasi ideoloji taşıyan bir kurum değiliz. Bu dernekte görev yapan her kez gönüllülük esasına göre görev yapmaktadır. Ve katkı sağlamaktadır. Bu kursumuzun açılmasında bizlere destek veren Sayın kaymakamımız Metin Kubilay’a İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Erdoğan’a, Halk Eğitimi Müdürümüz Necmi Akman’a, kurs için bizlere kapısını açan Atatürk İlkokul Müdürümüz Yakup Dönmez’e ve tüm destek veren, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.”dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından kursun açılışını Kaymakam Metin Kubilay, katılımcı protokol üyeleri tarafından yapıldı.

 

Haber/Seyit SÜREN