Kadın Kolları'ndan ilk icraat

Yeni kurulan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Kadın Kolları ilk iş olarak bir engelliye akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

GÜNDEM 16.04.2015 17:14:00 0
Kadın Kolları

Kızılpınar Mahallesi Gültepe Caddesi oturan ihtiyaç sahibi engelli Ali Huylu’ya  akülü sandalye götüren Kadın Kolları kuruluş amaçlarına yönelik ilk icraatı gerçekleştirmiş oldu.

 

İHTİYAÇ SAHİBİ SAKATLARIMIZIN DERDİNE DERMEN OLACAĞIZ

 

Çerkezköy Sakatlar Derneği Şubesi Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alışık ve Kadın Kolları Koordinatörü Meral Dağaşan akülü sandalyeyi engelli Ali Huylu’ya birlikte teslim etti. Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alışık, “Biz Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Kadın Kolları olarak derneğimiz üyesi sakatlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için hızlı bir çalışma içerisine girdik. Kızılpınar Mahallesi’nde oturan derneğimiz üyesi Ali Huylu’nun bir akülü sandalyeye ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Hemen ona bir akülü sandalye temin ederek kendisine getirdik.  Uzun yıllardır dışarıya çıkamayan Ali Huylu arkadaşımız artık akülü tekerlekli sandalyesi ile dışarıya çıkıp gezebilecek. Yaşamı daha da kolaylaşacak. Onun mutlu olduğunu görmek bizleri de çok mutlu etti. Kadın Kolları olarak ihtiyaç sahibi sakatlarımızın derdine derman olacağız.”dediler.

 

ARTIK BEN DE GEZİP DOLAŞACAĞIM

 

Çerkezköy Sakatlar Derneği Kadın Kolları tarafından kendisine Akülü tekerlekli sandalye hediye edilen Ali Huylu da Kadın Kolları tarafından verilen akülü sandalye nedeniyle teşekkür etti. Ali Huylu, “Sakat olmam dolayısıyla tekerlekli sandalyemde olmadığı için yıllardır dışarı çıkamadım. Hep ev içinde dört duvar arasında sıkışıp kaldım. Maddi durumumuz da el vermediği için ne normal ne de akülü tekerlekli sandalye alamadık.Sağ olsun Derneğimiz Yönetimi ve  Kadın Kolları benim ihtiyaç duyduğum akülü tekerlekli, sandalye temin ederek  bana hediye etti.Dernek kadın Kollarımıza ve yönetimimize bu duyarlılıkları için çok teşekkür ediyorum.Sağ olsunlar var olsunlar. Artık bende bu akülü tekerlekli sandalye sayesinde dışarıda dolaşacağım. Yıllardır dört duvar arasında gün yüzü görmemiştim. Artık bende gün yüzü göreceğim. Çok mutluyum.”diye duygularını dile getirdi.

 

Haber/Seyit SÜREN