Büyükşehir köy turizm gezileri başlattı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Çanakkale, Balıkesir ve İzmir'e köy turizmi gezisi düzenlendi. Geziye Malkara ve Şarköy ilçelerine bağlı maha

GÜNDEM 15.04.2015 18:03:00 0
Büyükşehir köy turizm gezileri başlattı

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca Tekirdağ il genelinde uygulamaya konulması planlanan köy turizmi (kırsal turizm) hazırlıkları aşamasında kırsal mahallelerimizde bu işle uğraşacak olanların katıldığı gezi ile, Ege Bölgesinin bu konuda belli mesafe almış yerleri arada faaliyet gösteren işletmelerin tanıtılması amaçlanmıştır.

 

Ziyaret edilen ilçe belediyelerimizin başkanları özellikle de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geziye katılan Tekirdağlılarla birebir ilgilenerek önemli destek verdi.

 

İzmir iline bağlı Şirince başta olmak üzere Seferihisar, Sığacık, Urla’nın Özbek, Bergama’nın Demircidere, Ayvalık’ın Mutluköy, Edremit ve Ayvacık’ın çok sayıda köyünde yapılan inceleme ve yüz yüze görüşmelerden katılımcılar oldukça yararlandıklarını belirtti.

 

GEZİLER DEVAM EDECEK

 

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı bu kapsamda yeni programlar düzenleyeceği bildirildi. Önümüzdeki günlerde Malkara ve Şarköy’ün kırsal turizme açılması öngörülen bazı mahallelerine teknik gezi düzenleneceği belirtildi. Söz konusu programa 25 Nisan’da yapılacak olan ‘Kırsal Turizm Çalıştayı’na katılacak sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile akademisyenler ve uzmanların katılacağı kaydedildi.

 

Marmara Haber