Çerkezköy'de mehteranlı Kutlu Doğum!

Çerkezköy Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası'nı görkemli bir törenle başlattı. Müftülük, hafta nedeniyle yapılan açılışta Mehteran Takımı ile ilçe merkezinde Mehteran Yürü

GÜNDEM 14.04.2015 18:26:00 0
Çerkezköy

Her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Çerkezköy’de Mehteran Yürüyüşü ile başladı. Osmanlı Camii önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'ndan devam ederek, Atatürk Caddesi üzerinden Narin Kavşağı’na doğru sürdü. Mehteran Yürüyüşü’ne Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’da Mütfü Yusuf tuna ile birlikte katıldı. Yol boyunca Çerkezköylüler Mehteran Takımı’ya yoğun bir ilgi gösterdi. Ev ve işyerlerinin önüne çıkan vatandaşlar Mehteran Takımı’na marşlarına eşlik etti. Mehteran Yürüyüşü Öztrak Caddesi’nden devam ederek, Belediye Otopark Alanı'nda sonlandırıldı.

 

KUR’AN TİLAVETİ YAPILDI

 

Mehteran Yürüyüşü’nün sonunda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Belediye Otopark Alanı’nda devam etti. Programda Tepe Emlak Konutları Camii imam hatibi Mustafa Osmanoğlu Kuran-i Kerim okudu. Ardından Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, “Kutlu Doğum Haftamızı mehteran yürüyüşü ile başlattık. Gerçekten Kutlu doğum Haftası etkinliğimiz coşkulu bir şekilde sürüyor. Bizlere desteklerini esirgemeyen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, istişare kurulu üyelerine ve herkese çok teşekkür ediyorum. İstişare kurulumuz ile birlikte çok güzel bir ortam oluşturduk. Çerkezköy’ü kucaklıyoruz ve çok güzel etkinlikler yapmaya devam edeceğiz.” Dedi.

 

İLAHİ KOROSU SAHNE ALDI

 

Konuşmaların ardından İmam Hatip Lisesi ilahi korosu tarafından mini bir konser verildi. Birbirinden güzel ilahilerin okunması ile alanı dolduran birçok vatandaş hüzünlenerek, gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Programda her Kutlu Doğum’un sembolü haline gelen karanfil ve güller dağıtıldı. Müftülük personeli protokol başta olmak üzere vatandaşlara gül dağıtımında bulundu. Programın finalinde ise sahneye çıkan Tekirdağ Belediyesi Mehteran ekibi verdiği konserle vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattı.

 

Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Ahmet Üzgün, Çerkezköy Amasyalılar Derneği Başkanı Ali Çelik, muhtarlar, müftülük personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Gökhan TEKER