Gençlerimize Hz. Muhammed sevgisini aşılamalıyız

Kutlu Doğum Haftası kutlamalarında konuşan Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, "Gençlerimize Hz. Muhammed sevgisini aşılamamız gerekiyor."diye konuştu.

GÜNDEM 14.04.2015 18:14:00 0
Gençlerimize Hz. Muhammed sevgisini aşılamalıyız

Kutlu Doğum Haftası kutlama programı, İlçe Müftülüğü önünde düzenlenen etkinlikle başladı. Programda konuşan İlçe Müftüsü İsa Aktaş, “Gençlerimize Hz Muhammed sevgisini aşılamamız gerekiyor” dedi.

İLK PROGRAM MÜFTLÜKTE GERÇEKLEŞTİ

Hz Muhammed (S.A.V.)’in dünyaya gelişi dolayısıyla her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Kapaklı’da İlçe Müftülüğü’nce dün düzenlenen programla start aldı. Programa, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Yılmaz Saç, Kapaklı Belediyesi Danışmanı Veli Çeken ile ilçede görev yapan din adamları katıldı.

O’NUN DOĞDUĞU GECE MÜBAREK BİR BAŞLANGIÇTIR

Programda kısa bir konuşma yapan Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, “O’nun doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlaksızlık almış yürümüş, Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti. O’nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah'ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir.” dedi.

İLÇE ESNAFINI DOLAŞTILAR

Müftü İsa Aktaş ve beraberindekiler daha sonra ilçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret etti. Müftü Aktaş, ziyarette Kaymakam Gürbüz’e İrfan Yücel’in ‘Peygamberimizin Hayatı’ adlı kitabını hediye etti. Müftü Aktaş ve beraberindeki din görevlileri daha sonra ilçe esnafını dolaşarak onlara da birer kırmızı gül ve ‘Peygamberimizin Hayatı’ adlı kitabı hediye etti.

BİN 600 ADET CANLI GÜL DAĞITACAĞIZ

Bu yıl Kutlu Doğum Haftası kapsamında ilçe halkına 4 bin adet kitap dağıtacaklarını söyleyen Müftü Aktaş, “17 Nisan Cuma günü Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karaman tarafından konferans verilecek. 18 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’da Mevlana Camii’nde ve 19 Nisan Pazar günü saat 13.00’da da Karaağaç Hicret Camii’nde vaazlarımız olacak. Bin 600 adet canlı gül dağıtacağız. 2 bin 500 kişilik Kutlu Doğum Aşı dağıtacağız. Etkinliklerimiz düzenleyeceğimiz kermes ile son bulacak” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ