Kutlu Doğum fidanı dikildi

Çerkezköy Müftülüğü İstişare Kurulu tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında fidan dikimi yapıldı.

GÜNDEM 13.04.2015 18:26:00 0
Kutlu Doğum fidanı dikildi

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda saat 14.00’da gerçekleştirilen programda fidan dikimi yapıldı. Programa Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Ercan Buluş, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İrmet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ahmet Türker, müftülük personeli, okul idarecileri,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  

14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası’nı hatırlatan Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna “Kutlu Doğum Haftası’nın açılışı olsun diye ağaç dikimi kampanyasını Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştiriyoruz. Bugün burada kutlu doğumu açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

KIYAMET KOPARKEN BİLE FİDAN DİKİNİZ

Programda yeşilin ve fidan dikiminin önemine vurgu yapan Müftü Tuna, “Burada dikeceğimiz fidanlar korunaklı bir yerdir. Ağacı dikmek önemlidir ama onu yaşatmak daha da önemlidir. İnşallah ağaçlarımız yaşayacak ve yeşillik olacaktır. Yeşillik güzeldir ve hayat demektir. Yeşile insanların ve bütün canlıların ihtiyacı çoktur. Hz. Muhammed (S.A.V) ‘Kıyamet koparken bile bir fidan dikiniz’ buyurmuştur. Dinimiz gerçekten yeşilliğe ve ağaca çok önem vermiştir.” açıklamalarında bulundu.

150 FİDAN DİKİLDİ

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Ercan Buluş ise konuşmasında,  önemli bir haftanın okullarından başlamasından dolayı onur ve gurur duyduklarını vurguladı. Buluş, “Hz. Muhammed S.A.V  ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ buyurmuştur. Kutlu Doğum Haftası’nın üniversitemizden başlaması çok önemlidir. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra  protokol üyeleri, öğretim elemanları, öğrenciler ÇEMYO’nun arka bahçesinde bulunan alana 150 fidan dikti.

Gökhan TEKER