Kanserde erken teşhis masaya yatırıldı

Kanserle Mücadele Haftası dolayısıyla önceki Çorlu Toplum Sağlığı Merkezi ve Çorlu Belediyesi iş birliğiyle 'Kanser'de erken teşhis' konulu etkinlik gerçekleştirildi.

YAŞAM SAĞLIK 13.04.2015 15:28:00 0
Kanserde erken teşhis masaya yatırıldı

Çorlu Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen seminer Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Çorlu’da bulunan sağlık meslek liselerinin öğrencileri, sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Çorlu Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Nurcihan Başkent’in açılış konuşmasını yapmasının ardından Dr. Hülya Becerir slayt gösterisi eşliğinde “Kanserde Erken Teşhis” konulu bir sunum yaptı.

KANSER İLERLEDİĞİ ZAMAN ÖLDÜRÜYOR

Dr. Hülya Becerir, sunumunda, “Kanser, vücutta bulunan hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalmaları sonucunda yakındaki ve uzaktaki organlara yayılarak öldüren bir hastalıktır. Hipokrat Milat’tan önce kanseri tedavisi olmayan hastalık olarak tanımlamıştır. Günümüz itibariyle kanser önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalıktır. Bilindiği üzere kanser ilerlediği zaman öldürüyor. Dünya’da şu anda bulaşıcı olmayan hastalıklar, krizi yaşanıyor. Türkiye’de de kanserle mücadele konusunda önemli çalışmalar yapıldı. Ülke olarak kanserle mücadele konusunda önemli bir yerdeyiz,” dedi.

 

Dr. Becerir sunumunun sonunda kanser tedavisi görerek iyileşen Aygül Uzel’i sahneye davet ederek katılımcıları takdim etti.

 

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR

 

Daha sonra Aygül Uzel, deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Hayatın olağan akışı içerisinde muayene olmayı sürekli ertelediğini belirten Uzel, “Üç yıl içerisinde hastalığım iyici ilerledi. Bir arkadaşımın benim için randevu almasıyla Hülya Hanım tarafından muayene edildim. Hızlı bir şekilde tedavi sürecine başladık. Tam bir yıl sürdü. Hastalığım ileri evrelerdeydi. Kemoterapi aldım. Ameliyat oldum ve radyo terapi gördüm. Zorlu bir tedavi sonucunda iyileştim. Şu anda sağlıklı olarak karşınızdayım. Başta Hülya Hanım olmak üzere tüm doktorlara teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

 

Seminerin sonunda katılımcılara kanserle mücadele konulu bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

 

Marmara Haber