KALPAZAN ÇETESİ SARAY'DA ÇÖKERTİLDİ

Tekirdağ'da sahte 200 TL'leri piyasaya süren kalpazan çetesi Saray'da bir iş yerine de vermek istedikleri 200 TL'nin sahte olduğu anlaşılması üzerine polis ekiplerinin yaptığı başarılÄ

GÜNDEM 12.04.2015 12:48:00 0
KALPAZAN ÇETESİ SARAY

Tekirdağ ve çevresinde çok sayıda Benzin İstasyonu ve işyerine sahte para vererek ortadan kaybolan kalpazan çetesi Saray’da çökertildi. Yabancı uyruklu kalpazanlar son işlerinde Saray’da bir baklavacıya verdikleri 200 TL’nin sahte olmasının anlaşılmasıyla yakayı ele verdi. Türkmenistan uyruklu Saparov J. Harran Baklavacısı’ndan alışveriş yaptıktan sonra 200 TL verdi. İşyeri sahibinin paranın sahte olduğundan şüphelenmesi üzerine kaçmaya başlayan Saparov J. polise ihbar edildi. Saray Emniyeti’nde görevli asayiş ekiplerinin kovaladığı Saparov J. bir süre sonra yakalandı.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Yapılan sorgulama sonucunda Saparov J.’nin Tekirdağ ve çevresinde birçok işyeri ve benzin istasyonuna sahte para verdiği ortaya çıktı. Saray Polisi yürüttüğü çalışma sonucunda Türkmenistan Uyruklu Saparov J ve arkadaşlarının kullandığı 34 JF 02 10 plakalı araçta iki kişi daha yakaladı. Yakalanan şahıslardan Saparo J. ve Muhammet M. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Tekirdağ T Tipi Cezaevi’ne gönderilirken, bir başka Türkmenistan Uyruklu Azad C. adlı şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada Saray Polisi’nin ele geçirilen araç içerisinde yaptığı inceleme sonucunda kaput içerisinde sigorta kutusuna gizlenmiş çok sayıda sahte 200 TL buldu.

Marmara Haber