TESKİ 100 milyon dolarlık yatırım yapıyor

TESKİ Muratlı Caddesi üzerinde ek hizmet binası hizmete soktu. Yeni binanın açılışında konuşan TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, TESKİ'nin 100 Milyon Dolarlık bir yatırım hamlesinde bulund

GÜNDEM 12.04.2015 12:28:00 0
TESKİ 100 milyon dolarlık yatırım yapıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) Ek Hizmet Binası Muratlı Caddesi’nde törenle hizmete açıldı.

 

100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM HAMLESİ

 

Açılış töreninde kürsüye ilk olarak TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa geldi. TESKİ’nin il genelinde yaptığı yatırımlardan ve geleceğe yönelik projelerden bahseden Genel Müdür Başa, tüm yatırım ve projeleri de hesaba katarak TESKİ’nin yaklaşık 100 Milyon Dolarlık bir yatırım hamlesini gerçekleştireceğini söyledi.

 

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da programda birer konuşma yaptı. Başkanlar yaptıkları konuşmalarda TESKİ’nin önemini dile getirdiler ve yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak’a teşekkür ettiler.

 

TEKİRDAĞ GENELİNDE ALTYAPI SORUNU VAR

 

Son olarak kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ’nin tüm il genelinde önemli altyapı çalışmalarına imza attığını belirterek, “Tekirdağ’ın genelinde altyapı sıkıntısı söz konusu. Merkez Süleymanpaşa İlçemizde Atık Su Arıtma Tesisimizin etap çalışmalarını kapsayan yağmur suyu ve kanalizasyon hat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Muratlı İlçemizde geçtiğimiz günlerde kanalizasyon hattı inşaatının temelini attık. Diğer ilçelerimizde de altyapı çalışmalarımız belirli bir plan ve program doğrultusunda devam ediyor. Tekirdağ il genelinde hala ciddi boyutlarda kullanılan asbest borular var. TESKİ olarak ana hedef bu boruların tamamını değiştirmek. 40-50 yıllık Çorlu-Sarılar su hattının borularını tamamen değiştirmek. Çok hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Biz her türlü hazırlığımızı yaptık. Sadece su boruları değil ana hedefimiz 2019 yılında görev süremizin sonunda Tekirdağ’da vidanjör kelimesini ortadan kaldırmak.”diye konuştu.

 

GELECEK NESİLLER RAHAT ETSİN DİYE RAHATSIZLIK VERİYORUZ

 

Amaç larının Sultanköy’den Şarköy’e kadar mavi bayrak almak olduğunu dile getiren Albayrak, “Ama bunun için de biraz rahatsızlık veriyoruz. Gelecek nesillerimiz rahat etsin diye biraz bu rahatsızlığa katlanacağız. Kendi imkanlarımız ve öz kaynaklarımız ile yaptığımız hizmetlerden de herkesin gurur duyması gerekiyor. En kısa zamanda arıtma tesisimizin ihalesdine çıkıyoruz. 2017 yılının başında bütün bu çalışmalar tamamlanmış olacak ve tertemiz bir denize kavuşacağız.”açıklamalarını yaptı.

 

“Biz buraya kadrolaşmaya gelmedik hizmet yapmaya geldik.”diyen Albayrak konuşmasını şöyle tamamladı: “Ayaklarımızı sağlam basıyoruz. Geldiğimiz nokta gayet iyidir. Hizmet başlamıştır. Güçlü bir Büyükşehirin Tekirdağ’a da güçlü hizmetleri olacaktır. Kırsal kesimin tüm sorunlarını da ortadan kaldıracağız. TESKİ Yeni hizmet binamızın hayırlı olmasını diliyorum.” 

 

Konuşmaların ardından kurdela kesilerek TESKİ Ek Hizmet Binası’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından pasta kesildi. Başkan Albayrak daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Ek Hizmet Binası’nı gezerek incelemelerde bulundu. Açılışa Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz’ta katıldı.  

 

Marmara Haber