"Köçekliğe mi özendi?"

Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Kapaklı Belediye Meclisi'nde Beyaz Saray Düğün Salonu alanının Hükümet Konağı yeri olarak tahsis edilmesine 'Evet' oyu veren, fakat BüyükÅ?

GÜNDEM 10.04.2015 20:01:00 0

Beyaz Saray Düğün Salonu’nun üzerinde bulunduğu 512 ada 1 parseldeki alan, Kültür Merkezi yapılması amacıyla Kapaklı Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Fakat, daha sonra İlçe Kaymakamlığı ve Tekirdağ Valiliği ile yapılan görüşmeler sonucu, bu alana Hükümet Konağı yapılmasının daha uygun olduğuna karar verildi. Kapaklı Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen konu, Büyükşehir Meclisi’nce oy çokluğuyla reddedildi.  

KAPAKLI KÖY ZİHNİYETİNDEN KURTULAMADI

Konuyla ilgili dün saat 15.00’da Teşkilat Binası’nda basın açıklaması düzenleyen AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, “Bilindiği üzere ilçemizde hala Hükümet Konağı için bir adım atılmadı. Bunun yegane sebebi Belediye Başkanı İrfan Mandalı’dır. 1986’dan beri belediye olan Kapaklı, hala köy zihniyetinden kurtulamamıştır” dedi.

KARAKOLDA DOĞRU SÖYLER, MAHKEMEDE ŞAŞAR!

Kapaklı’nın yeni kazanımlar elde edebilmesi amacıyla canla başla çalıştıklarının altını çizen Salih Bezgin, “Biz yaklaşık 11 bin metrekarelik alanın Hükümet Konağı yeri olması için aylardır uğraşıyoruz. Fakat, yaptığımız görüşmeler sonucunda herkesin onayını almamıza rağmen yol alamadık” dedi. “Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar” sözüne vurgu yapan Bezgin, “Başkan Mandalı, Kapaklı Belediye Meclisi’nde oy birliği ile geçen konu hakkında Büyükşehir Meclisi’nde ‘Hayır’ dedi” açıklamalarında bulundu.  

RANT PEŞİNDE KOŞMAKTAN BIKMADI MI?

Amaçlarının Kapaklı’ya değer katmak olduğunu söyleyen Salih Bezgin, “Biz bu alana Anadolu Selçuklu mimarisinin yaşatılacağı bin 500 metrekarelik bir Hükümet Konağı yapılmasını istiyorduk” dedi. İrfan Mandalı’nın kararını değiştirmesine anlam veremediğini belirten Bezgin, “Kendisi acaba Anadolu’nun yöresel sanatlarından olan Köçekliğe mi özendi? Belediye Başkanı bir Köçek gibi kıvırarak neden kararını değiştirdi? Başkan rant peşinde koşmaktan bıkmadı mı? Hükümet binasını rant sağlayacağı bir yere mi yapmak istiyor? Doymadı mı?” ifadelerini kullandı.  

AVM Mİ YAPILACAK?

Konuyla ilgili imza kampanyası başlatacaklarını sözlerine ekleyen Salih Bezgin, “Başkan, aynı olayı mevcut belediye binasında da yapmadı mı?” diye sordu. Bezgin açıklamalarının sonunda bahse konu alana 10 yıl sonra alışveriş merkezi yapılmasının planlandığını iddia etti.

TÜM KAPAKLI’YI ÜZDÜ

Yaşananların ilçedeki 90 bin vatandaşı üzdüğünü söyleyen AK Partili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Akın Yılmaz ise, “Maalesef Başkan Mandalı’nın verdiği sözlerin arkasında durmadığını görüyoruz. Bu durum Kapaklı’da yaşayan herkesi derinden üzmüştür. Başkan Mandalı Hükümet Konağı’nın 883 ada 2 parseldeki yaklaşık 9 bin 600 metrekarelik alanda yapılmasını istiyor. Burası dere yatağındadır.” dedi. Büyükşehir’e devredilen 512 ada 1 parselin geri alınması için Kapaklı Kaymakamlığı’nın yazılı müracaat ettiğini söyleyen Yılmaz, “Kapaklı Belediyesi’nde oy birliği ile kabul edilen gündem maddesi, Büyükşehir’de 45’e 15 oy çokluğu ile red edildi.” dedi.

Ahmet KARDEŞ