170'nci yıla dev pasta!

Türk Polis Teşkilat'ının 170'inci Kuruluş Yıl dönümü, dün Çerkezköy'de coşkulu bir törenle kutlandı. Çerkezköy Polis Evi'nde polis teşkilatını kuruluş yıldönüm?

GÜNDEM 10.04.2015 19:59:00 0
170

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Haftası’nı renkli programlarla kutladı. Hafta başından beri çeşitli etkinlikler düzenlenen Çerkezköy’de, 10 Nisan günü ise etkinliklerin coşkusu arttı. Belediye Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan Polis Teşkilatı’nın 170’nici kuruluş yıldönümü programı daha sonra Polis Evinde yapılan kokteyl ile sürdü. Kokteyl’de dev bir pasta kesilerek, kuruluş yıldönümü kutlandı.

 

ÖNCE ÇELENK SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10.30’da düzenlenen tören, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Polis Haftası kutlamaları polisevinde devam etti.

 

170. YILI KUTLAMANIN GURUR VE KIVANCINI YAŞIYORUZ

 

Polisevi’ndeki program polis memurları Yaprak Türkay ile Bilal Koç’un  ‘Polis’ isimli şiiri okuması ile başladı. Daha sonra Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Emniyet Müdürü Ogan, “Türk Polis Teşkilatı’nın 170.Kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve kıvancını” yaşadıklarını konuşmasında vurguladı. Ogan şöyle dedi: “Bu sevinci ve heyecanı birlikte paylaşma nezaketi gösteren sizlere, şahsım ve mensubu olmaktan gurur duyduğum teşkilatım adına saygı ve şükranlarımı sunuyorum." dedi.

 

 

 

ASAYİŞ HİZMETLERİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

 

Emniyet ve asayiş hizmetlerinin yerine getirilmesinde, halkın katılımının en üst düzeyde gerçekleştirilmesi ve alınan önlemlerin kamu vicdanında kabul görmesi kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Murat Ogan “Çünkü günümüzde çağdaş güvenlik anlayışı; suçun olumsuz sosyal şartlar altında işlendiğini kabul etmekte ve suça iten şartların ortadan kaldırılabilmesi için başka halkın, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da bu alanda katılımını öngörmektedir.”ifadelerini kullandı.

 

Ogan “Kahraman gazilerimiz ile halen görevleri başında olan tüm teşkilat mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. Programda bir konuşmada Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay gerçekleştirerek, polis teşkilatını kutladı.

 

DEV PASTA KESİLDİ

 

Programda kapının önünde bulunan polis memurları kokteyle katılanlara karanfil dağıttı. Kokteyl’de Polis Teşkilatı logolu dev bir pasta da protokol üyeleri tarafından günün anısına kesildi.

 

Gökhan TEKER