Belediye personeline yangın eğitimi

Edirne Belediyesi müdürlüklerinde görevlendirilen Yangın Güvenliği Sorumlusu personele, yangın eğitimi verildi. Belediye İtfaiye Müdürlüğü ve Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından gerçekleştirile

GÜNDEM 9.04.2015 17:31:00 0
Belediye personeline yangın eğitimi

Eğitime katılan Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, eğitimin amacının, görevli personelin yangın ve yangınla müdahalede bilgilendirilmesi ve uygulamalı eğitimle deneyimli personel sayısının artırılması olduğunu söyledi. Bu konuda Belediye İtfaiye Müdürlüğü ve Sivil Savunma Uzmanlığı'nın kurum genelinde yasalar gereği her türlü çalışmayı yaptığını belirten Tanrıkulu, "Bu eğitim ile her ne kadar görevli personelimiz eğitiliyor olsa da, hayatta sivil savunma konusunda her bireyin bilgilenmesi gerekiyor. Herhangi bir yangın, kaza ya da afet olayında ilk aşamada profesyonel ekipler olay yerine intikal edene kadar her bireyin kendisinin, ailesinin, arkadaşlarının canını ve malını kurtarabilmek için yapabileceği müdahale sistemleri var. Bu eğitim hem personelimizin işyerinde müdahale konusundaki bilgilendirmesini sağlayacak, hem de kendi hayatlarında, evlerinde böyle bir durumla karşılaşırlarsa ne gibi çözümler ve uygulamalar yapabileceklerini gösterecek.”dedi.

 

Belediye İtfaiye Müdürü Aydın Baskak da, Edirne Belediye İtfaiyesi'nin imkanlarının bir çok ile göre daha iyi, personellerinin de ileri seviyede bilgi, tecrübe ve donanıma sahip olduğunu kaydetti. Belediye Sivil Savunma Uzmanı Selim Bilginkaya da, sivil savunma konusunda bundan böyle kurum personelinin yasalar gereği eğitimlerinin periyodik bir program çerçevesinde sürdürüleceğini, sivil savunma bilgi ve eğitiminin her birey için bir zorunluluk olması gerektiğini belirtti.

 

PERSONEL YANGIN SÖNDÜRDÜ

 

Daha sonra eğitime katılan Belediye personeline İtfaiye Amiri Erdoğan Göbel tarafından, yangın, yanıcı maddeler, yangın söndürme teknikleri, yangın tüplerinin kullanımı ve yangın güvenliğinden sorumlu personelin profesyonel ekipler gelene kadar yapmaları gereken müdahaleler konularında slaytlı eğitim verildi. Eğitim sonunda İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde yakılan ateşte, tüm personel yangın tüpünü ne şekilde kullanacağı konusunda uygulamalı olarak bilgilendirildi ve yangın tüpü ile yakılan ateşi söndürdü. 

 

Marmara Haber