Öğe'ye 3'üncü sınıf mafya dizisi benzetmesi

CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe'ye gazetecilere yönelik tehdit söylemleri nedeniyle sert çıktı. Öztürk, "Basın mensuplarına tehdit etmenin yeri

SİYASET 8.04.2015 16:42:00 0
Öğe

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk bir basın toplantısı düzenleyerek AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin gazetecilere yönelik yaptığı açıklamaları sert bir dille geleştirdi. Öztürk, Öğe’nin gazetecilere yönelik tehditlerde bulunduğunu belirtirken, bu tutumunu kınadığını söyledi.

 

Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk’ün hedefinde Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin açıklamaları vardı. Öztürk’ün basın açıklamasına, CHP Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, Belediye Meclis Üyeleri Ali Dede, Kemal Buzkuş hazır bulundu.

 

ÜLKEDE GAZETECİLER HİÇBİR ZAMAN ÖZGÜR VE GÜVENDE OLMADI

 

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk konuşmasında, “Gazetecilerimiz bu ülkede hiçbir zaman özgür ve güvende olamadı. Suikastlara kurban giden değerli gazetecilerimizin bu gün bile birçoğu faili meçhul olarak kaldı.6 Nisanda öldürülen gazeteciler gününde görevleri başında sadece doğruları yazıp halkı bilgilendirdikleri için katledilen bütün gazetecilerimizi saygıyla anıyoruz.”dedi. Konuşmasında gazetecilere yönelik siyasi baskılara değinen Öztürk, “Günümüzde muhalif düzene ‘tehdit’ olarak görülen hatta sadece rahatsız eden gazeteciyi ortadan kaldırmanın daha kansız yollarının uygulanması ne yazık ki tehlikenin bittiği ve basının özgürleştiği anlamına gelmiyor. Tersine gazeteci artık aleni olarak kamuoyunun önünde aşağılanıyor, ayar veriliyor ve hedef gösteriliyor.”diye konuştu.

 

AK PARTİ ÇERKEZKÖY İLÇE BAŞKANINI KINIYORUZ

 

Konuşmasında Abdullah Öğe’yi kınayan Öztürk, “Özgür olması gereken medyanın kalemine hükmedip egemenlik hakkını elinden almaya çalışmak düpedüz ahlaksızlık ve faşizmdir. Çerkezköy’de geçtiğimiz günlerde bir gazetede çıkan haber üzerine AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin tehdit dolu açıklamalarını bütün kamuoyu gibi bizde Bu gazeteden öğrendik. Bir siyasi parti ilçe başkanına yakışmayan bu davranışlar dolayısıyla AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı’nı kınıyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

ÇERKEZKÖY KAMUOYUNA BIRAKIYORUZ

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk Ak Parti İlçe Başkanlığı’nda daha önce yine benzer olayların yaşandığını belirterek, “AK Parti Çerkezköy eski İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın bayan öğretmene taciz ve tehditten istifa ettirildiğini hatırlattığımızda AK Parti İlçe Başkanları tarafından Çerkezköy’de adeta alışkanlık haline getirilen şantaj ve tehdit olaylarının değerlendirilmesini Çerkezköy kamuoyuna bırakıyoruz.”dedi.

 

BASINA TEHDİT  VE ŞANTAJ YAPANLARIN YERİ SİYASET SAHNESİ DEĞİLDİR

 

Basın mensuplarının tehdit edilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını vurgulayan Öztürk, “Gerek görsel gerekse yazılı basın üzerinde AK Parti’nin gerek genel merkez gerekse il, ilçe yönetimleri tarafından adeta alışkanlık haline gelen bu faşizan yaklaşımları şiddetle kınıyoruz. Görevi halkı bilgilendirmek olan değerli basın mensuplarımızı tehdit ve şantaja varan söylemlerle görevini yapamaz hale getirmeyi amaç edinmiş olan bu zihniyet ile her zaman mücadele etmeye devam edeceğiz.Siyasetçilerin görevi üçüncü sınıf mafya dizilerine özenmek değil halkın sorunlarına çare bulmaktır.Bunu idrak edemeyen insanların yeri siyaset sahnesi değildir.Unutmayalım ki basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden bahsedilemez.”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN