Şehidimizin anne babası bizim anne babamız

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Karaağaç Mahallesi'nde Şehit Jandarma Er Alparslan Kaya'nın Evi'ni ziyaret etti. Gürbüz, ziyaretin ardından Karaağaç'ta kahvehaneleri dolaşıp vat

GÜNDEM 5.04.2015 15:55:00 0
Şehidimizin anne babası bizim anne babamız

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Karaağaç Mahallesi’ne önceki gün gerçekleştirdiği Şehit Evi ziyaretinin ardından, kahvehanede bir araya geldiği mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinledi.

 

İLK DURAK ŞEHİT EVİ

 

Kaymakam Gürbüz Karaağaç Mahallesi ziyaretlerine Şehit Jandarma Er Alparslan Kaya’nın ailesi ile başladı. Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, AK Partili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çetin, Karaağaç Mahallesi Muhtarı Özgür Cengiz, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Abdulbaki Aladağ, Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Çetin Özhan ve Fatih Mahallesi Muhtarı Metin Yurteri, Şehidin annesi Fikriye Kaya, babası Kadim Kaya ve abisi Yıldıray Kaya tarafından karşılandı.    

 

ŞEHİDİMİZİN ANNE BABASI BİZİM DE ANNE BABAMIZDIR

 

Ziyarette, “Şehidimizin anne babası bizim de anne babamızdır” diyerek konuşmasına başlayan Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Bu ülke şehitlerimiz sayesinde yüceliyor. Onlar olmasaydı bizler de olamazdık” dedi. Şehit abisi Yıldıray Kaya’nın 9 yaşındaki kızı Rabia ile de yakından ilgilenen Kaymakam Gürbüz, küçük kıza en sevdiği dersi sordu. Küçük Rabia da Kaymakamın bu sorusuna ‘Matematik’ diye cevap verdi.

 

DEVLETİMİZ ŞEHİTLERİMİZİN 2 KARDEŞİNE MEMURİYET HAKKI TANIYOR

 

1997 yılında Elazığ’da şehit olan Jandarma Er Alparslan Kaya’nın abisi Yıldıray Kaya’ya Devlet tarafından memuriyet hakkı tanındığını öğrenen Kaymakam Gürbüz, “Şehidimizin abisi Tekirdağ Valiliği’nde görev yapıyor. Kendisinin evine daha yakın bir yerde görev alabilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi. Şehidin bir erkek kardeşi daha olduğunu öğrenen Kaymakam Gürbüz, “Devletimiz her şehidimizin iki kardeşine memuriyet hakkı tanıyor. Eğer isterse o da bu haktan faydalanabilir” dedi.

 

BİZİ HİÇBİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMADINIZ

 

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren şehit ailesi, “Allah Devletimizden de sizlerden de razı olsun. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Ne zaman ihtiyacımız olsa Devletimiz hep yardımımıza koştu” dedi. Ziyaret, İlçe Müftüsü İsa Aktaş’ın Kuran-ı kerim tilavetinin ardından yapılan dua ile sona erdi.    

 

HAYIRSEVERLERİN DESTEKLERİ İLE YAPILIYOR

 

Şehit ailesinin evinden ayrılan Kaymakam Gürbüz, beraberindekilerle birlikte daha sonra yapımı devam eden Karaağaç Erkek Öğrenci Yurdu İnşaatını ziyaret etti. Burada inşaatın yapım işlerinden sorumlu Musa Doğruer ve Uğur Ünver’den çalışmalar hakkında bilgi alan Kaymakam Gürbüz, “Burası tamamen hayırsever vatandaşların destekleri ile yapılmakta. Temennimiz en kısa sürede yapım çalışmalarının tamamlanması ve halkımızın hizmetine açılmasıdır” dedi.  

 

HAYIRSEVERLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ

 

Karaağaç Erkek Öğrenci Yurdu’nun inşaat maliyetinin 2 milyon TL olduğunu belirten Musa Doğruer ise “Biz yurdumuzu 2014-2015 eğitim öğretim dönemine yetiştirmek istiyorduk. Fakat bazı imkansızlıklar nedeniyle nasip olmadı. İnşallah 2015-2015 dönemine yetişecek. Bu anlamda hayırsever vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.  

 

TARİHİ CAMİ İÇİN RESTORASYON İSTEDİLER

 

Kaymakam gürbüz daha sonra Karaağaç Mahallesi’ndeki Osmanlı döneminden kalma tarihi cami de ziyaret etti. Vatandaşlar, Kaymakam Gürbüz’den tarihi caminin restore edilmesi için destek istedi. Caminin mimarisine hayran kaldığını belirten Kaymakam Gürbüz, “Konuyla ilgili gerekli yerlerle görüşeceğiz. İnşallah bu tarihi camimizin restore edilmesine vesile olur, mahallemize bir güzellik daha kazandırırız” dedi.

 

VATANDAŞLARIN ŞİKAYETLERİNİ DİNLEDİ

 

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ün Karaağaç Mahallesi ziyareti kapsamındaki son durağı Tokatlılar Kıraathanesi oldu. Burada mahalle sakinleri ile bir araya gelen ve vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Gürbüz, mahalle sakinlerinin istek ve şikayetlerini dinledi.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ