Türk Metal 4'ncü kez Koçak dedi

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi'nin 11. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Kongrede Murat Koçak 4'ncü kez başkanlığa seçildi

GÜNDEM 5.04.2015 15:52:00 0
Türk Metal 4

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi 11. Olağan Genel Kurul’u yapıldı. Genel Kurul’da Şube Başkanı Murat Koçak, 4’ncü kez başkanlığa seçildi.

 

GENEL BAŞKAN KAVLAK DA KATILDI

 

Genel Kurul’a  Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak da katıldı. Türk Metal’in büyük ve güçlü teşkilat yapısına sahip olduğunu belirten Kavlak,“Bir değil, on değil, bin değil, biz  bu gün 180 bin kişilik Türkiye’nin en büyük ailesiyiz. Biz, tek yürek, tek bileğiz. Vurduğumuz yerden ses getiririz” dedi.

 

BİZİM ÖZLEMİMİZ METAL İŞÇİLERİNİN MUTLULUĞUDUR

 

Güneşler Otel’de yapılan kongrenin açılışını Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak yaptı. Koçak, “Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi olarak bu gün Çerkezköy Şubemizin 11. Genel Kurulu’nu gerçekleştiriyoruz. Kongremizin Türk Metal camiasına ve işçi sınıfımıza hayırlı olmasını diliyorum. Türk Metal Camiası olarak özlemimiz işçilerimizin aileleriyle birlikte çalıştıkları işyerlerinde rahat olmaları ve ekonomik yönden de beklentilerinin karşılanması. Bizim sendikacılık anlayışımız sosyal sendikacılıktır.”dedi.

 

BENİ BEN YAPAN VE HERŞEYİ ÖĞRENDİĞİM YER ÇERKEZKÖY’DÜR

 

Koçak’ın ardından kürsüye Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak geldi. Sendikacılığa Çerkezköy’de başladığını ve Çerkezköy’de 12 yıl Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanlığı yaptığını hatırlatan Kavlak, “Yaşamak, bir ağaç gibi bir çiçek gibidir. Ben Çerkezköy’de çiçek açtım. Her şeyi burada öğrendim. Dostluğu, arkadaşlığı, sevgiyi, paylaşmayı ve doğruyu ve arkadaşlığı burada öğrendim. Ben Çerkezköy’de yeniden doğdum.Çerkezköy’ün emekçisi bu salonlara sığmaz. Çerkezköy Türkiye’nin en üretken emekçilerine sahip bir yer. Sizler salonlara sığmıyorsunuz ama benim gönlüme sığıyorsunuz. Her bir emekçinin benim yüreğimde ayrı bir yeri var. Ben Çerkezköy’e doksanlı yılların sonuna doğru geldim.12 yıl burada Şube Başkanı olarak görev yaptım. Burası öyle bir yer ki inanın insanı mıknatıs gibi çekiyor. Bir daha ayrılamıyorsunuz. Burası benim doğduğum yer oldu. Ömrümün kalan bölümünü de Çerkezköy’de geçireceğim.”diye konuştu.

 

KAZANILMIŞ HAKLARINIZA KİMSE DOKUNAMAZ

 

İşçilerin sorunları ve haklarıyla ilgili uzun açıklamalarda bulunan Kavlak, “Sizlerin kazanılmış haklarınıza kimse dokunamaz. Uzatılan elleri tek tek kırarız. Kıdem tazminatları konusunda eğer dik durup direnmeseydik kıdem tazminatı kaldırılacaktı. Bu da bizim dik duruşumuz sayesinde buna dokunamadılar. Bu bir uyarı idi. Bir daha bunu önümüze getirirlerse Türkiye’de çok büyük bir deprem olur. Örgütlenmenin en hızlı yaşandığı yer, Bursa,Gebze ve Trakya Trakya’da da ilk sırada Çerkezköy’dür.Örgütleyeceğimiz daha çok işçimiz var. Biz işi aşı olmayana iş ve aş sağlıyoruz. Ülke ekonomimize katkı sağlıyoruz. Ülkemizde en çok üretenler bizleriz. Herkes kan kaybederken bizlerin başarı sırrı değişimdir.”dedi.

 

TÜRK METAL ÜNİVERSİTE KURACAK

 

Pevrül Kavlak Türk Metal Sendikası olarak Üniversite kurma çalışmaları yaptıklarını da belirterek, “Türk metal Sendikası olarak bir çok yatırımımızda var. Atıl kalmış yerlerimizi de harekete geçirdik. Buradan birde sizlere müjde vermek istiyorum. Türk Metal Sendikası olarak üniversite kurma çalışmalarına başladık. Bu konuda bakanlığa gerekli müracaatımızı yaptık. İnşallah 9’ncü ayda üniversite inşaatımıza başlayacağız.”dedi.

 

DİVAN BAŞKANLIĞINI YILDIRIM YAPTI

 

Kavlak’ın konuşmasının ardından Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Başkanlığına Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım. Başkan Vekiliği’ne Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel Yücel, katip üyeliklere de Gamze Mahsun ve Ahmet Kenar getirildi.

 

BENDE SENDİKALI OLARAK İŞE BAŞLADIM

 

Divan’ın oluşturulmasının ardından  Genel Kurul’a katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bir konuşma yaptı. Albayrak  35 yıl önce iş hayatına sendikalı olarak başladığını  işçiliğin ve sendikacılığın ne demek olduğunu çok iyi bildiğini söyledi.   Albyrak, “Ben sizlerin heyecanını çok iyi bilirim. Bizlerde işçinin alın terinin hakkını kurumadan  ödenmesi konusunda hassas davrandık ve böylede olmadı. Peygamberimizde böyle buyurmuşlardır.” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Albayrak’ın konuşmasının ardından Şube Başkanı Murat Koçak Genel Başkan Pevrul Kavlak’a plaket verdi.Konrede Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker de birer konuşma yaptı.

 

Daha sonra bir zamanlar Metal Çocuk Kulübü üyesi olan ve şu an Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi olan Berkcan Akbaba’da Genel Kurul’da bir konuşma yaptı.  Daha sonra Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’nin faaliyet, gelir gider,denetim raporları okundu ve oylamaya sunuldu. Faaliyet, gelir gider ve denetim raporları oy birliği ile kabul edildi. Görüşmelerin tamamlanması ile seçimlere geçildi.

 

KOÇAK 4’NCÜ KEZ SEÇİLDİ

 

Mevcut Şube Başkanı Murat Koçak, tek aday ve tek liste ile girdiği seçimde 250 delegenin tamamının oyunu alarak 4’ncü kez başkanlığa seçildi. Murat Koçak’ın başkanlığındaki Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Melek Tarak (Şube Sekreteri),Yılmaz  İnce (Mali Sekreter), Murat Kırıl (Şube Teşkilatlanma Sekreteri), Caner Alözcan (Şube Eğitim Sekreteri) .

 

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

 

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’nin 11. Olağan Genel Kurul toplantısı bu güne kadar yapın genel kurul toplantılarının en yoğun katılımlı toplantısı olduğu gözlemlendi. Genel Kurula, Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın yanı sıra Kapaklı Kaymakamı Mehmet  Ali Gürbüz,Tekirdağ Büyükşehir  Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çakıllı Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Ziya Öztürk, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker,Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım. G enel Sekreter Yücel Yücel,Türk-İş İstanbul Birinci Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkuçak,TEKSİF Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan,Teksif Sendikası Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan, Türk Metal Sendikası Çorlu Şube Başkanı Baki Bolat, Tekirdağ Vali eski Yardımcısı ve eski Çerkezköy Kaymakamı Abdullah Durualp, MHP Tekirdağ Eski Milletvekili Kemalettin Nalcı ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Haber/Seyit SÜREN