Avukatlar Günü'ne pilavlı kutlama

5 Nisan Avukatlar Günü, tüm ülke genelinde olduğu gibi Tekirdağ ve ilçelerinde de bir dizi etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Avukatlar Günü etkinlikler haftası programı kapsamında Çerkezköy ve diğer il?

GÜNDEM 3.04.2015 18:55:00 0
Avukatlar Günü

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULACAK

Tekirdağ’da tüm İlçe Adliyeleri Baro Odalarında olduğu gibi Çerkezköy Adliyesi Baro Odası’nda da 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla 200 kişilik pilav ve tatlı ikramında bulunuldu. Avukatlar Günü kutlama etkinlikleri, Pazar günü saat 10.00’da Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na, saat 13.30’da Çerkezköy’de Atatürk Anıtı’na, saat 12.00’da Çorlu’daki Atatürk Meydanı’na ve saat 12.00’da da Malkara’daki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile devam edecek. Avukatlar Günü kutlama etkinlikleri 13 Nisan Pazartesi günü saat 20.00’da Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi’ndeki ücretsiz tiyatro gösterimi ile son bulacak.

AVUKATLAR YARGI BAĞIMSIZLIĞININ VİCDANIDIR

Barolar ve Avukatların üstlendikleri görevleri sebebi ile vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağladığına dikkat çeken Tekirdağ Barosu Çerkezköy Temsilcisi Av. Tuncay Akyıl, “Yargı bağımsızlığı güvencesinin vicdanını oluşturuyorlar. Hukuk devletinin temel organlarından olan savunma hakkını yerine getiren avukatlar, bireyleri bilgilendirip, yönlendirerek bu hakların korunmasına yardımcı olarak, kutsal bir görevi yerine getirmektedirler” dedi.

AVUKATLARA HAK ETTİKLERİ DEĞER VERİLMELİ

Avukatların, çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz bir öğesi olduğuna vurgu yapan Akyıl, “Avukatlarımıza hak ettikleri değerin verilmesi yargının gücü ve güvenilirliğini artıracaktır. Savunma hakkı gibi kutsal bir kamu hizmeti gören avukatlar, tüm toplumda gerekli saygınlığa erişmelidir. Bu bilincin tüm topluma yerleşmesini temenni ediyor, bütün avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ