Kapaklı'da faaliyet raporu tartışması

Kapaklı Belediyesi Nisan Ayı Meclisi'ne Faaliyet Raporu üzerine Ak Partililerle Başkan Mandalı arasındaki tartışma damgasını vurdu. Ak Partili Salih Bezgin'in, "Faaliyetleri yeterli bulmuyorum." Dedi

GÜNDEM 2.04.2015 19:12:00 0
Kapaklı

Kapaklı Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.00’da Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı. Toplantıda Faaliyet Raporu Ak Partililer’in muhalefetine rağmen oy çokluğu ile kabul edilirken, tartışmalara neden oldu. AK Partili Meclis Üyesi Salih Bezgin faaliyetleri yeterli bulmadığı yönünde eleştirilerde bulunurken, Başkan Mandalı, ‘iş olsun’ diye konuştuklarını söyledi.

 

MANDALI TOPLANTI ÖNCESİ SAVCI SALDIRISINI KINADI

 

Meclis Toplantısı’na başlamadan önce açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ilk olarak geçtiğimiz gün İstanbul Adalet Sarayı’ndaki terörist saldırıda şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. Mandalı, “Türkiye’nin bu tip facialarla bir daha karşılaşmamasını temenni ediyorum. Biz tek millet, tek devlet, tek bayrak altında nasıl birleştiğimizi 1923’lü yıllarda tüm dünyaya gösterdik.”açıklamalarında bulundu.

 

İLÇE OLMANIN GURURUNU BİR KEZ DAHA YAŞADIK

 

Önceki gün Kapaklı’nın ilçe oluşunun birinci yıl dönümünü nedeniyle yaptıkları kutlamaları hatırlatan Başkan Mandalı, “Belediye personelimiz ve birim amirlerimiz ile birlikte ilçe olmanın gururunu bir kez daha yaşadık. İlçe olmanın ne kadar büyük kazanımları olduğunu tüm vatandaşlarımız görmekte. İlçe olduktan sonra Kaymakamlık geldi, emniyet geldi. Hayal dahi edilemeyecek daha birçok hizmete kavuştuk. Bundan sonrada yeni hizmetler gelmeye de devam edecek.”dedi.

 

PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ALIMI YAPACAK

 

Mandalı konuşmasının ardından gündemdeki maddeleri görüşmeye açtı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün hizmet alımı için 36 ay süreli ihaleye çıkma talebi ilk olarak görüşüldü. Görüşmeler sonucunda bu talep oy birliği ile Meclis’te kabul edildi. Daha sonra belediyede boş kadroda yapılan değişikliğin de oy birliği ile kabul edildi. Meclis bu görüşmenin ardından Yazı İşleri Müdürlüğü’nün ‘ödüllendirme’ konulu yazısını görüşmeye başladı.  

 

ÖDÜL VERMEK İÇİN YETKİ ALDI

 

Meclis gündeminin bir başka konusu ise İrfan Mandalı’ya ilçe ve il bazında dereceye girerek başarılı olan öğrencilerin ödüllendirilmesi için yetki verilmesi oldu. Başkan Mandalı bu gündem maddesinin görüşülmesi sırasında, “Spor, halk oyunları ve satranç gibi alanlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren okullarımızı ya da öğrencilerimizi ödüllendirebilmek amacıyla sizlerden yetki istiyorum” açıklamasında bulundu. Başkan Mandalı’nın ödüllendirme konusunda yetkilendirilmesi Meclis’te oy birliği ile kabul edildi.

 

FOLKLOR FESTİVALİ İÇİN ÖĞRENCİLER BULGARİSTAN’A GÖNDERİLECEK

 

Daha sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Yapı Kullanma İzin Belgesi konulu yazısı da görüşülmek üzere Bütçe ve Tarife Komisyonu’na havale edildi. Toplantı, Bulgaristan’ın Kameno şehrinde düzenlenecek olan 4. Geleneksel Folklor Festivali’ne katılacak olan okullara destek konusunun görüşülmesi ile devam etti. İlçede eğitim öğretim veren iki okuldan toplam 60 kişilik grubun yol ve konaklama masraflarının belediye tarafından karşılanması oy birliği ile kabul edildi.  

 

ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİMİ YAPILDI

 

Kapaklı Meclisi daha sonra süresi dolan encümen ve komisyonlar için üye seçimi yaptı. İlk olarak Encümen üyeleri seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylama öncesinde İrfan Mandalı Turan Çakan ve Muzaffer Yıldıran’ı önerirken, AK Parti grubu ise İbrahim Aktürk ve Ufuk Bayraktar’ı önerdi. Seçim sonucunda ise AK Parti grubundan önerilen İbrahim Aktürk ve Ufuk Bayraktar 9 oy alırken, 15’er oy alan Turan Çakan ve Muzaffer Yıldıran Encümen üyeliklerine seçildi. Encümen seçiminin ardından komisyon seçimleri yapıldı. Buna göre, İmar Komisyonu üyeliklerine de Halil İbrahim Erkan, İlhan Çetinkaya, Kemal Kenar, Salih Bezgin ve Mahir Aras seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’na İbrahim Aktürk, Sevgi Aksoy, Bakser Öztürk, Ersin Yavuz ve Erol Özkan seçilirken, Tarife Komisyonu’na ise Ender Dubaz, Nalan Çiçek, Yılmaz Saç, Ufuk Bayraktar ve İbrahim Aktürk seçildi.

 

FAALİYET RAPORU TARTIŞMASI

 

Seçimler sonunda faaliyet raporu ve denetim komisyonu raporu okundu. Faaliyet Raporu görüşmelerinde tartışma yaşandı. Mecliste okunan Faaliyet Raporu hakkında konuşan AK Parti Meclis Üyesi Salih Bezgin, Faaliyet Raporu’nu yetersiz bulduğunu söyledi. Bezgin, “Faaliyet Raporu yetersiz. Son bir yıldır yapılan çalışmalarla ilgili faaliyet raporunu okudunuz. Sosyal Belediyecilik anlamında belki bir şeyler yapılmış olabilir. Ancak Kapaklı’da şu an elle tutulur gözle görülür hiçbir şey yapılmadı.Trafik sorunu devam ediyor. Şehrin görünümü deseniz içler acısı bir durumda. Kapaklı’da bir şeyler düzelene kadar biz muhalefet olmaya devam edeceğiz.”diye konuştu.

 

TEK DERDİNİZ İRFAN MANDALI

 

Salih Bezgin’in açıklamalarının ardından cevap veren Mandalı, konuşmaları ‘iş olsun’ diye yapılan konuşma olarak gördüğünü söyledi. Mandalı, “Tek derdiniz İrfan Mandalı’yı ekarte edebilmek. Büyükşehir Yasası ile beraber sizlerin şikayetçi olduğunu ve değişmesini istediğiniz yerlerin tamamı Büyükşehir sorumluluğuna geçti. Saydıklarınızın Kapaklı Belediyesi ile alakası bile yok.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Ak Parti Grubu’nun ‘red’ oyuna karşılık Kapaklı Belediyesi Faaliyet Raporu Meclis’ten oy çokluğu ile geçti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ