Çorlu Belediyesi Meclis Toplantısı'nda önemli kararlar alındı

Çorlu Belediyesi Nisan Ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlan?

GÜNDEM 2.04.2015 18:36:00 0
Çorlu Belediyesi Meclis Toplantısı

Toplantı öncesinde Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda gerçekleştirilen terör saldırısı sonucunda şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet dilerken, söz konusu terör olayını lanetledi. Başkan Baysan ayrıca yerel seçimlerin üzerinden 1 yıl geçtiğini hatırlatarak uyumlu çalışmalarından dolayı Çorlu Belediyesi Meclis Üyeleri, birim müdürleri ve personeline teşekkürlerini iletti.

 

ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYESİ SEÇİMİ YAPILDI

 

Çorlu Belediyesi Nisan Ayı Meclisi’nde Encümen ve Komisyon üyeliklerine seçim yapıldı. Yapılan oylamalar sonucunda Encümen üyeliklerine Umut Azgüler, Feray Karagöz ve Muzaffer Birdal; imar komisyonuna Alev Türk, Fatma Gürel, Cihan Kaygusuzoğlu;  Plan ve Bütçe komisyonuna Sevil Aksoy, Değer Kara, Güner Çetin, Şükrü Erhal, Mustafa Güçlü; içkili yer bölgesi tespit komisyonuna Hülya Perin, Cemal Çiçek, Güner Çetin, Şükrü Erhal, Ateş Akdere; cadde ve sokak isimleri tespit komisyonuna Zarife Atik Geylan, Hülya Perin ve Mustafa Eryılmaz üye olarak seçildi.

 

MECLİS’TE ALINAN DİĞER KARARLAR

 

Meclis’te, Temizlik İşleri Müdürlüğü Yönetmeliği görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. 2014 yılı Denetim Komisyonu Raporu Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından okunarak meclisin bilgisine sunuldu. Daha sonra 2014 yılı faaliyet raporu görüşüldü ve kabul edildi.  Yeni birim olarak ‘Muhtarlık Müdürlüğü’ kurulması kararlaştırılan Meclis’te, Kadro ihdası ve kadro derece değişikliği görüşülerek karara bağlandı.

 

ÇORLU BELEDİYESPOR’A 250 BİN TL YARDIM

 

Sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücret tespiti konusunun görüşülerek kabul edilmesi ile devam eden Meclis’te, Çorlu Belediye Spor Kulübü’ne yardım yapılması konusu görüşüldü. Çorlu Belediyesi Spor Kulübüne 2015 yılı için 250 bin Türk Lirası maddi yardımda bulunulması kararlaştırıldı.

 

Meclis daha sonra su depolarının bulunduğu Çorlu Kazimiye Mah. 1503 ada, 1 nolu parselin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne devri yönünde kararı onayladı. Çorlu, Muhittin Mahallesi F19c07d4d paftada yer alan ekli folyede A olarak gösterilen kısmın parktan ihdas edilerek Çorlu Belediyesi adına tescil yapılması ve ihdas sonucu oluşan 59.01 metrekarelik A parselde TEİAŞ Genel Müdürlüğü lehine irtifak hakkı tesis edilmesi Meclis’te kabul edildi.

 

Meclis son olarak,  otopark eğim oranlarındaki teklif, su basman kotları, çekme mesafeleri ve imar planı değişikliklerini içeren dilekçeler görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale etti.

 

Marmara Haber