Dönsün aynaya baksınlar!

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kendisini eleştiri yağmuruna tutan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge ve MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel'e bu sözlerle cevap

GÜNDEM 30.03.2015 21:54:00 0
Dönsün aynaya baksınlar!

 

Başkan Akay, bu 1 yıllık süre zarfında her sabah erken saatlerde görevinin başında olduğunu vurgulayarak, “MHP İlçe Başkanı Koray Önsel Kızılpınar Mahallesi’nden aldığımız desteğe karşılık veremediğimizi, Kızılpınar’ı umursamadığımızı ve yol sorunlarını başka baharlara bıraktığımızı söylemiş. AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe de Kızılpınar’da birkaç sokak dışında, köstebek yuvasına dönen çamurlu yolların gerektiği gibi onarılmamasından rahatsız olduğunu belirtmiş.”hatırlatması yaptı.  

 

ALTINI ÜSTÜNE GETİREN 10 YILLIK AK PARTİ BELEDİYESİDİR

 

Akay, Kızılpınar’la ilgili kendisine yapılan eleştirileri hatırlattıktan sonra, “Kızılpınar’da 287 sokak ve 17 caddedeki sıkıntıların yüzde 70’ini atlattık. Her iki ilçe başkanına da bu çalışmaları takip etmelerini öneriyorum. Ayrıca AK Parti İlçe Başkanı’na da bir hatırlatma yapmak isterim. Kızılpınar’ın altını üstüne getiren 10 yıllık AK Parti belediyesiydi. Bu yüzden Abdullah Öge’nin bu konudaki eleştirisine bir anlam veremedim.” karşılığını verdi.

 

ADNAN KAHVECİ PARKI’NA BİZ SAHİP ÇIKTIK

 

Kadrolaşma konusundaki iddiaların da asılsız olduğunu savunan Akay, “Bu konuda daha önce de gerekli açıklamaları yaptık. Biz taşeron sayısını azaltmaya gittik.” dedi. Çerkezköy Belediyesi olarak ihaleleri oldukça şeffaf bir şekilde gerçekleştirdiklerinin altını çizen Akay, “İlçe Başkanlarımız Adnan Kahveci Parkı’nın kaderine terk edildiğini söylüyor. Adnan Kahveci Parkı 25 yıldır kaderine terk edilmiş durumda. Oraya Kent Parkı projesi ile biz sahip çıkıyoruz. Onlar önce dönüp bir aynaya baksınlar.” diye konuştu.  

 

SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ

 

Su fiyatlarıyla ilgili eleştirilere anlam veremediğini söyleyen Akay, “Su konusundaki tüm yetkiler Büyükşehir Belediyesi’ndedir. Kaldı ki su zammı ile ilgili madde Büyükşehir Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.” dedi. Koray Önsel’in “Bağlık mahallemiz için geliştirdikleri çılgın projeler için kulak üstüne yatılmış” şeklindeki eleştirilerini de yanıtlayan Akay, “Bağlık Mahallesi projemiz çılgın falan değil. Bu yıl içinde fizibilite çalışmalarına başlayacağız. Biz sözümüzün arkasındayız. Onlara mahalleleri iyi dolaşmalarını tavsiye ediyorum. Ben her zaman halkın içindeyim. Bahsettikleri gibi bir pişmanlıkla karşılaşmadım” diye konuştu.  

 

DAHA SOMUT KONUŞ

 

Abdullah Öge’nin “Belediyenin borçları Büyükşehire devroldu” şeklindeki ifadelerine de değinen Akay, “Biz belediyeyi 82 milyon TL borçla devraldık. Bunun yaklaşık 9 milyon TL’si Büyükşehir’e devroldu. Geri kalan kısmın yaklaşık 45 milyon TL’sini yapılandırdık. Ayda 700 bin TL borç ödüyoruz” dedi. Öge’nin “Akay ve yönetimini sadece bir kesimi mutlu etme stratejisinden vazgeçip, bütün Çerkezköy’ü mutlu edecek somut çalışmalar içinde görmeyi umuyoruz” sözlerini de talihsiz bir açıklama olarak nitelendiren Akay, şöyle dedi: “Biz insanlara siyasi görüşlerine göre bakmıyoruz. Bu konuda daha somut açıklama yaparlarsa ben de kendilerine daha somut cevap veririm.”    

 

SÖZ HAKKI YALNIZCA MİLLETİNDİR

 

MHP İlçe Başkanı Koray Önsel’in “Belediye Başkanı 4 yıl sonra eski siyasetçi unvanını kazanma yolunda emin adımlarla yürümektedir” eleştirisine de yanıt veren Akay, “Kimi nereye koyacağına millet karar verir. Söz hakkı yalnızca milletindir. Biz milletin vereceği her türlü karara da saygılıyız” dedi. Akay, “Çerkezköy Belediyesi vatandaşa hizmet kapısıdır. Vatandaşımız için kaynaklarımızı kullanıyoruz diye bize müsrif diyorlar. Biz daha fazlasını yapacağız” diye sözlerini tamamladı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ