Güreşçiler Hüseyin Pehlivan için ter döktü!

Bu yıl Tekirdağ'da ilk kez düzenlenen 'Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Minder Güreşleri' hafta sonu İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Turnuva'da İstanbul takım hali

SPOR 29.03.2015 18:37:00 0
Güreşçiler Hüseyin Pehlivan için ter döktü!

Dünyada ve Türkiye’de güreşlerle ismini duyuran ve 13 yıl Kırkpınar başpehlivanı olan Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan’ın adına bu yıl ilk kez düzenlenen turnuva tamamlandı. İsmen İnönü Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen güreş turnuvasında güreşçiler mindere çıkarak ‘Hüseyin Pehlivan’ın anısına ter döktü.

 

BU YIL İLK KEZ DÜZENLENDİ

 

Tekirdağ Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen turnuvaya Edirne, İstanbul, Kırklareli, Çanakkale ve Tekirdağ illerinden sporcular katıldı.

 

HÜSEYİN PEHLİVAN’IN TORUNU DA KATILDI

 

Turnuvada minikler kategorisinde 2000, 2001, 2002 doğumlu sporcular, siklet kategorisinde ise 29, 32, 35, 38, 42, 47, 53, 59, 73, 85 kilogramlarda sporcular yarıştı.

 

Güreşlere katılan sporcular minderde ter dökerken, güreşleri 1935 ile 1942 yılları arasında 8 yıl Kırkpınar başpehlivanı olan Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan’ın torunu Sinan Alkaya da takip etti. Dedesinin anısına güreş turnuvası düzenlenmesinin onur verici olduğunu belirten Sinan Alkaya, dedesinin dünya çapında ismini duyurduğunu ifade ederek, "Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan dedem 1908 yılında Kırcaaili’nin Alkaya köyünde dünyaya gelmiş. 14 yaşında güreşe başlamıştır. 1927 yılında Türkiye’ye göç eden Hüseyin Pehlivan, Tekirdağ’a göç etmiş, lakabı Tekirdağlı Hüseyin pehlivan olarak duyulmuştur. Tüm dünyada ve Türkiye’de yaptığı güreşlerle ismini duyurmuştur. 13 yıl Kırkpınar başpehlivanı olan Hüseyin Pehlivan, yurt dışında yaptığı güreşlerle de başarılar kazanmıştır. Dedemizle onur duymaktayız. Belediyemizin, valiliğimizin, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüzün düzenlediği güreşlere tüm akrabalarımızla geldik." dedi.

 

GELENEKSEL HALE GETİRİLECEK

 

Güreşleri takip eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Hüseyin Pehlivan’ın tarihteki başarılarına değindi. “Geleceğe emin adımlarla yürümek istiyorsak geçmişe dönüp bakmak, kentimize değer katan şahsiyetlere vefalı olmak gerekir diyen.” Albayrak bu güreşlerin geleneksel hale getirileceğini söyledi.

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin her zaman sporun, sporcunun yanında olmaya devam edeceğini belirten Albayrak organizasyonda emeği geçen Kültür Sosyal Daire Başkanı Özcan Kabak ile Gençlik spor Şube Müdürü Abdülkerim Kasap ve diğer yetkililere teşekkür etti sporculara da başarılar diledi.

 

İSTANBUL BİRİNCİ OLDU

 

5 ilden 73 sporcunun serbest stil, 11 sıklette yarıştığı müsabakalar nefes kesti. Kıyasıya geçen yarışmalar sonunda takım halinde İstanbul 1. olurken 2. liği Edirne 3. lüğü de Tekirdağ elde etti. Güreş turnuvası seremoninin ardından sporcuların ödüllerini alması ile son buldu. Tekirdağ’da bölgesel olarak düzenlenen ’Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Minder Güreşleri’nin önümüzdeki yıllarda Türkiye genelinde ve uluslararası bazda yapılması planlanıyor.

 

Marmara Haber