Sokak'ta madde bağımlılığı uyarısı yaptılar

Çerkezköy Rehberlik Araştırma Merkezi öğretmenleri gençlerin madde bağımlılığından kurtarılması ve madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla sokakta uyarıcı broşür dağÄ

GÜNDEM 26.03.2015 18:38:00 0
Sokak

Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Çerkezköy Kaymakamlığı’nın desteği ile madde bağımlılığına dikkat çeken broşürler dağıttı. RAM Müdürü Cemal Sabırlı, Müdür Yardımcısı Mehmet Metin ve öğretmenler Eylem Yılmaz, Eda Çetin ve Dilay Ersin ile birlikte dün 11.30 -13.30 saatleri arası gençlerin madde bağımlılığından kurtarılması ve madde bağımlılığına dikkat çekmek için ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşlara 2 bin adet uyarıcı broşür dağıttı.

MADDE BAĞIMLILIĞIYLA NASIL MÜCADELE EDİLECEK

Madde bağımlısı olan gençler ile madde bağımlılığına özenen gençleri bu kötü alışkanlıktan uzak tutmak için Çerkezköy RAM harekete geçti. Anne, baba ve gençleri uyarmak için RAM, uyarıcı broşür dağıttı. Dağıtılan broşürlerde, “Esiri olma, bırakmayı başarabilirsin.”, “Madde Bağımlılığına hep birlikte hayır diyoruz.”, “Yarınlar için, sezsiz kalma.”, “Her bir nefes ölüme daha çok yaklaştırıyor.” başlıkları altında anne ve babalar uyarılarak çocukların madde kullanmaya başlamasını önlemek için neler yapabilirler tek tek anlatılıyor.  Ayrıca broşürlerde, madde kullanan çocuğu fark etme yollarının da anlatıldığı broşürlerde madde kullanan gençlere yaklaşımın nasıl olacağı da anlatılıyor.

ÇOÇUĞUNUZUN NEREYE KİME GİTTİĞİNİ VE NASIL ARKADAŞLARI OLDUĞUNU BİLMELİSİNİZ!

Dağıtılan kitapçık ve broşürlerde özellikle ergenlik dönemindeki çocukları, anne ve babaların iyi tanıması gerektiğinin altı çiziliyor. Bu yaşlardaki çocukların madde bağımlılığı için riskli bir dönemde olduğu ancak her ergenin madde kullanmayacağının da bilinmesi gerektiği vurgulanıyor. Çocuğun arkadaşlarını anne ve babaların tanıması gerektiği, onları evlerine davet edip, ağırlayarak daha iyi tanıma fırsatı bulmaları ve çocuklardan ailelerin beklentileri davranışları üstünde konuşmaları gerektiği anlatılan kitapçıklarda, sinemaya giden çocukların hangi filmi izlediğin bilinmesinin önemli olduğu belirtiliyor. Anne ve babaların alkol ve madde konusunda kesin tavırlarını çocuklara koymaları gerektiği vurgulanan kitapçıklarda, önemli uyarılara yer verililyor.

Çerkezköy Rehberlik Araştırma Merkezi’nin madde bağımlılığına dikkat çekmek için halka dağıttığı broşürler vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. RAM’ın, bu yöndeki çalışmasının bundan sonrada devam edeceği bildirildi.

Haber/Seyit SÜREN