Küçük Çoban bu kez Kapaklı'da sahnelendi

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi Çanakkale Savaşları'nı konu alan 'Küçük Çoban' isimli tiyatro oyununu bu kez Kapaklı Belediyesi Ortaokulu'nda sahneledi.

GÜNDEM 26.03.2015 18:28:00 0
Küçük Çoban bu kez Kapaklı

KÜÇÜK ÇOBAN SAHNELENDİ

Daha önce Kızılpınar Gençlik Merkezi’nde sahnelenen ‘Küçük Çoban’ adlı tiyatro oyunu bir kez de Kapaklı Belediyesi Orta Okulu Konferans Salonu’nda sahnelendi. Tiyatro oyununu Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Müdürü Suat Yüksel, okul müdürleri, Kapaklı’da bulunan ortaokul öğrencileri izledi. Tiyatro oyunu öncesinde Muhammet Uygun’un Çanakkale isimli şiiri okudu. Ardından Cansu Sinem Gürsu tarafından İstiklal Marşı’nın 10 kıtasının ezbere okundu. Ve son olarak Selahattin Karadağ’ın yönettiği ‘Küçük Çoban’ isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

 

 

SABAH ÖĞRENCİLERE ÖĞLEDEN SONRA PROTOKOLE

Kapaklı Çok Programlı Lisesi ve Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencileri ile bazı dernek üyelerinin rol aldığı oyunda küçük yaşta askere giderek şehit düşen küçük çobanın hikayesi anlatılırken, oyunu izleyen öğretmenler ve öğrenciler duygularına hakim olamadı. Vatan sevgisi ve türk milletinin özgürlük tutkusunun anlatıldığı oyun saat 16.00’da ise protokol üyeleri için sahnelendi. 

Haber / Menşure KARDEŞ