Ergene'de Orman Haftası kutlaması

21-26 Mart Ormancılık Haftası nedeniyle Ergene Belediyesi 'Bir Yılda Bin Ağaç Projesi'nin startını verdi. Proje kapsamında Sağlık Mahallesi Gündoğdu Caddesi mevkiindeki boş arazide ağaç dikim t?

GÜNDEM 26.03.2015 18:24:00 0
Ergene

İLK FİDANI KAYMAKAM VE BAŞKAN BİRLİKTE DİKTİ

Ağaç dikim törenine Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız ve Hülya İnci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, birim amirleri, meclis üyeleri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlk fidanı Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem dikerken ardından sırayla öğrenciler ve vatandaşlar tarafından fidanlar dikildi.

 

 

BİR YILIN ANISINA BİN AĞAÇ

Bir Yılda Bin Ağaç Projesi hakkında bilgiler veren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü anısına 100. Yıl Hatıra Ormanına diktiğimiz ağaçlarla birlikte 1000’i aşkın ağacımızı bu hafta itibariyle toprakla buluşturmanın mutluluğu içerisindeyim. Bizim için orman hava gibi su gibi ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardandır. Ormanları korumak ve geliştirmek bizim asli görevimizdir. Bugün de Ergene İlçesinde göreve başladığımız yılın anısına ‘ Bir Yılda Bin Ağaç’ Projesini gerçekleştirdik. ‘Daha Yaşanabilir Ergene Daha Temiz Bir Çevre İçin’ ağaç dikim çalışmalarımız devam edecektir.” diye konuştu.

İlçe genelinde refüjler dahil olmak üzere park ve bahçe alanlarında ağaçlandırma çalışmalarının gerçekleştirildiğini belirten Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, bir yılı bitirmenin anısına bin ağacı toprakla buluşturduk ve Sağlık Mahallesi’nde yapılan program dahilinde 6 noktada daha ağaç dikim çalışmasının gerçekleştirileceğini kaydetti.

Marmara Haber