SGK'dan Genel Sağlık Sigortası yapılandırma uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan, 6552 sayılı yasa kapsamında Genel sağlık sigortası (GSS) prim borçlarının yapılandırma müracaatlarının bu ay sonunda sona ereceÄ

GÜNDEM 25.03.2015 17:15:00 0
SGK

MALKARA’DA VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRDİ

SGK İl Müdürü Fatma Derya Alan, Malkara’da  Ahievren, Balabancık ve Gözsüz mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek GSS hakkında bilgilendirme yaptı. Müdür Alan, beraberindeki Malkara Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Hatice Çolak ile genel sağlık sigortası, genel sağlık sigortasından sağlanan haklar, genel sağlık sigortası borçlarının yapılandırması ve gelir testi konularında bilgi verdi.

30 MART’TA SONA ERİYOR

Vatandaşların sorularını yanıtlayan SGK İl Müdürü Alan, Genel Sağlık Sigortası borçluları için son tarihin 30 Mart olduğunu, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ve müdürlüklere müracaat etmeleri gerektiğini belirtti. Bilgilendirme toplantısında kadınların çalışma hayatındaki yerine değinen SGK İl Müdürü Fatma Derya Alan, kadınların çalışma hayatındaki rolünü önemsediğini belirterek kadınların uzun vadeli sigorta kollarından prim ödeyerek emekli olabilmelerinin yeni yapılan düzenlemelerle daha kolay hale geldiğini söyledi. Bundan sonraki toplantılarda mahalledeki kadınlarla görüşmek istediğini söyleyen İl Müdürü Alan, muhtarlardan kadınlara yönelik toplantıları planlamalarını istedi.

SGK İl Müdürü Alan’a Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Yaşar Esen, Malkara Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Hatice Çolak ve Mali Hizmetler Merkezi Müdürü Mustafa Mandıralı da eşlik etti.