Çerkezköy TSO yüzünü Afrika'ya döndü

Geçtiğimiz hafta Etiyopya'dan iş adamlarını ağırlayan ÇTSO bu hafta ise Fildişi Sahili'nden yeni iş adamları heyetini ağırlayacak. 100 kişilik Fildişi Heyeti'nin ziyareti ile ilgili Meclis

GÜNDEM 24.03.2015 18:12:00 0
Çerkezköy TSO yüzünü Afrika

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 16.30’da Meclis Başkanvekili Asım Yavuzarslan başkanlığında gerçekleştirildi. Etiyopya İş Heyeti’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı ziyaret hakkında bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda, bu hafta da Fildişi Sahili’nden 100 kişilik bir heyetin ağırlanacağını söyleyen Meclis Üyelerinden Muharrem Yamaç, “Amacımız Çerkezköy’ü Ticaret Turizmi Merkezi haline getirmektir. Bu bağlamda Afrika’da çok yüksek bir potansiyel var” dedi.

TOPLANTIYA YAVUZARSLAN BAŞKANLIK ETTİ

Çerkezköy TSO Meclisi’nin Mart Ayı Olağan Toplantısı’na Meclis Başkanı Taha Ülker, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Seymen, Mehmet Savaş, Mehmet Aksoy ve Göksel Bozdağ katılmadı. Meclis Başkanı Taha Ülker’in yokluğunda toplantıya Meclis Başkanvekili Asım Yavuzarslan başkanlık etti. Toplantı, 2015 yılı Şubat Ayı gelir-gider cetvelleri, banka ve kasa varlıkları ile mizanın görüşülmesi ile başladı.

ŞUBAT GİDERLERİ TAHMİNLERİN ÜZERİNDE OLDU

Konuyla ilgili meclisi bilgilendiren Oda Genel Sekreteri Hakan Gel, “Odamızın Şubat Ayı tahmini geliri 136 bin 25 TL, gerçekleşen geliri ise 113 bin 241 TL oldu. Şubat Ayı tahmini giderimiz 154 bin 610 TL, gerçekleşen giderimiz ise 168 bin 10 TL oldu. Şubat Ayı sonu itibari ile Odamızın kasasında 908,10 TL, bankalardaki hesaplarında ise 959 bin 937 TL’si bulunmaktadır. Son olarak 7 milyon 53 bin 276 TL ile mizanda da denklik sağlanmıştır” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

ODANIN KURUMSAL YAPISINA ZARAR VEREBİLİR

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Oda dergisine reklam veren üyelerin dergide yayınlanan reklamlarının Oda internet sitesinde ücretsiz yayınlanması konusu görüşüldü. Konuyla ilgili söz alan Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, “Bu tür uygulama yapan başka bir oda var mı? Odamızın internet sitesinde ücretsiz de olsa reklam yayınlamak, Odanın kurumsal yapısına zarar verebilir. Öncelikle bu konuların araştırılması gerekiyor” dedi.

 

 

İNTERNET REKLAMINDAN ÜCRET ALINMAYACAK

Çerkezköy TSO olarak bu zamana kadar yalnızca Oda dergisi için reklam aldıklarının altını çizen Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Akın ise “Hem dergimize reklam veren üyelerimize katkı sağlamak, hem internet sitemizdeki boşluğu doldurmak hem de dergimize reklam verilmesini teşvik etmek amacıyla bu uygulamayı uygun gördük. Üyelerden internette yayınlanacak reklamları için hiçbir ücret talep edilmeyecektir” ifadelerini kullandı. Bu gündem maddesi ise oy çokluğu ile kabul edildi.

AMACIMIZ MALİYETİ AZALTMAK

Odanın çıkardığı dergi ile ilgili meclisi bilgilendiren Genel Sekreter Hakan Gel ise “Odamız dergisi yıl içinde 4 sayı olmak üzere her baskıda 3 bin 500 adet basılmaktadır. Her bir sayının baskısının odamıza maliyeti yaklaşık 8 bin 750 TL + KDV’dir. Amacımız reklam gelirleri ile derginin odamıza maliyetini yüzde 50 oranlarında azaltmaktır” açıklamalarında bulundu.

AFRİKA’DA ÇOK YÜKSEK BİR POTANSİYEL VAR

Toplantı, geçtiğimiz günlerde Çerkezköy’de ağırlanan Etiyopya İş Heyeti’nin Oda’ya ve bölgeye yaptığı ziyaretler hakkındaki bilgilendirme ile devam etti. Konuyla ilgili konuşan Meclis Üyesi Muharrem Yamaç, “Çerkezköy’de tarihi ya da doğal güzelliklerden bahsetmek mümkün değil. Dolayısıyla biz de Çerkezköy’ü ticaret turizmi merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda ilk olarak Etiyopyalı iş adamlarını ağırladık. Afrika’da çok yüksek bir potansiyel var. Bu hafta da Fildişi Sahili’nden 64 firmadan 100 kişilik bir heyeti ağırlamaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.

HONNOVER FUARINA 20 ÜYE KATILACAK

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Almanya Honnever Messe 2015 Fuarı ve 2015 yılında yapılması planlanan yurt dışı iş gezileri görüşüldü. Buna göre 13-17 Nisan tarihlerinde Honnever Almanya, 15-19 Ekim tarihlerinde Çin Kanton, 19-27 tarihlerinde Arnavutluk-Hırvatistan gezileri düzenlenecek. Ayrıca Afrika’ya Etiyopya ve Fildişi Sahili’ne Eylül ya da Kasım ayında iş gezisi düzenlenecek. Almanya’daki Honnever Fuarı’na 20 üye katılacak.

Haber / Ahmet KARDEŞ