Kan ağlıyor Anadolu Çerkezköy'de

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi'nin birlikte düzenlediği Kurtuluş Savaşı'nı anlatan 'Kan AÄ

GÜNDEM 24.03.2015 17:34:00 0
Kan ağlıyor Anadolu Çerkezköy

UTKU ERİŞİK’İN TEK KİŞİLİK MÜTHİŞ OYUNU

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar oyunla ilgili şöyle konuştu: “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi olarak Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi ile birlikte düzenlediğimiz ‘Kan Ağlıyor Anadolu’ adlı tek kişilik tiyatro oyunun yazarı ve oyuncusu Dr. Utku Erişik, Çanakkale Savaşı’ndan kesitler sunuyor. Özellikle oyun Çanakkale savaşlarında 15’lilerin verdiği mücadele anlatılıyor. Oyunda üstün bir performans sergilemesi ve oyunu oynarken adeta savaş yaşarmış gibi kendini kaptırması oyuna ayrı bir dikkat ve ilgi çekmesini sağlıyor.”

2 PERDELİK OYUN OYUNUN KONUSU KISACA ŞÖYLE

Oyunla ilgili verdiği bilgileri sürdüren Selda Karacalar şöyle devam etti: “Altı sezondur Türkiye’de 70 il merkezi ve birçok ilçede, KKTC ve Almanya başta olmak üzere yurtdışında birçok noktada 500’e yakın  sahnelenerek efsaneleşen ‘Hoş Gelişler Ola’ adlı oyunun yazarı ve oyuncusu Utku Erişik, yeni oyununda bu kez ‘Kan Ağlıyor Anadolu’ diyor. Çanakkale Savaşları’nın, Kurtuluş Savaşı’mızın ve sonrasında kurulan Cumhuriyet’imizin gizli kalmış ayrıntılarının izini sürüyor bir kez daha. Gündeme getirilmemiş bilgileriyle, raflarda bırakılmış fotoğrafları ve belgeleriyle muhteşem bir arşiv çalışmasını sahneye taşıyor. ‘Kan Ağlıyor Anadolu’, iki saat süren, iki perdelik bir ağıt. Kalpağı gül oyalıların ağıtı, 15’lilerin ağıtı, ‘Gençliğim eyvah!’ diyenlerin ağıtı, bu zorlu günlerinde düşmanın bile saygı dolu takdirlerini kazanan Türk ulusunun ağıtı. ‘İstiklâl uğrunda, namus yolunda’ verdiği mücadelenin sergilenmesi, fotoğraflarla acı bir çığlık. Kısaca vatan toprağının çığlığını yansıtıyor.”

OYUN DÜN İLE BU GÜN ARASINDA KÖPRÜ KURUYOR

Çağdaş  Yaşamı Desteklema Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar, oyun yazarı ve oyuncusu Utku Erişik’in oyunda dün ile bu gün arasında bir köprü kurduğunu söyledi. Karacalar, “Mustafa Kemal’in Sanat Cephesi’nin cesur neferlerinden biri olan Tiyatro sanatçısı Utku Erişik’in, dünkü bu ağıtların bugün de sürdüğünü, Anadolu’nun kan ağlamaya nasıl devam ettiğini çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. Dün ile bugün arasında ustalıkla bir köprü kurduğu ve adeta Mustafa Kemal Atatürk’ün sahnedeki sesi olmaktadır. ‘Kan Ağlıyor Anadolu’ oyununa tüm Çerkezköy halkını davet ediyoruz.  Biletler Çağdaş Yaşam Derneğimizden ve ADD Çerkezköy Şubemiz’den temin edebilirler. Bu oyunu halkımızın mutlaka görmesini tavsiye ediyor ve kaçırmayın diyoruz.”diye konuştu.

Karacalar, “Kan Ağlıyor Anadolu oyunumuza sponsor olan İrmet Hospital, Optimed Hastanesi, Akut Polikliniği, Golden Palas Otel, Bayramoğulları Pastanesi, Altınsaray Mobilya, Metro Ajans ve Zelişi Yufka’ya da ÇYDD Çerkezköy Şubesi ve ADD Çerkezköy Şubesi  olarak teşekkür ediyoruz.”diye açıklamasını tamamladı.

Haber/Seyit SÜREN