Dadaşlar, düşman işgalinden kurtuluşu kutladı

Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 12 Mart 1918'de düşman işgalinden kurtarılan Erzurum'un 97. Kurtuluş Yıldönümü'nü Kapalı Spor Salonu?

GÜNDEM 23.03.2015 18:43:00 0
Dadaşlar, düşman işgalinden kurtuluşu kutladı

Erzurumun’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü, Çerkezköy’de Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kutlama programı saat 19.30’da başladı. Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Uğur Erem, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Ali Ertem, Tahir Eke, Ahmet Üzgün, Avrupa Yakası Erzurumlular Dernek Başkanı Osman Nuri Toraman, İstanbul Eyüp Erzurumlular Dernek Başkanı Cahit Özaslan, Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlyas Akın ile yüzlerce Erzurumlu katıldı.

AMACIMIZ GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAKTIR

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıl dönümü kutlama programı, İmam Hatip Mehmet Tosun’un Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını ise Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlyas Akın gerçekleştirdi. Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kuruluş amacından söz eden Akın, “Derneğimiz, Çerkezköylü gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, Avrupa sevdalısı gençlerimizi kendi kültürleri ile tanıştırarak kurtarmak amacıyla kurulmuştur” dedi.

ANLAMAZSAK ANLATAMAYIZ

Bu yolda çok çalışmak zorunda olduklarını ifade eden İlyas Akın, “Kültürümüzü yaşatmamız gerekiyor. Türk gençliği git gide yozlaşmaktadır. Buna bir ‘Dur’ dememiz gerekiyor. Bunun için öncelikle kendi kültürümüzü bilmemiz lazım. Çünkü bilmezsek, anlayamayız. Anlamazsak da anlatamayız” dedi.

 

 

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKARAK ECDADIMIZA LAYIK OLMALIYIZ

İlyas Akın, konuşmasının devamında, “Genç kardeşlerimle birlikte gece gündüz demeden bu yolda mücadele ediyoruz. Erzurum, 12 Mart 1918’de düşman işgalinden kurtuldu. Ordu yoktu. Halk, orakla, tırpanla, kazmayla, kürekle bu mücadeleyi kazandı. Bu nedenle değerlerimize sahip çıkarak ecdadımıza layık olmalıyız. Onların temelini attığı cumhuriyeti daha da yükseltmeliyiz” ifadelerini kullandı.

ÇERKEZKÖY’DE KARDEŞÇE YAŞAMAKTAYIZ

Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise “Bugün Doğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli merkezlerinden biri olan Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümünü kutlamak amacıyla bir araya geldik. Hepimizin bildiği gibi Erzurum, kurtuluş mücadelesinin ilk yıllarında ev sahipliği yaptığı kongre ile ülkemiz için çok önemli bir merkezdir. Mustafa Kemal Atatürk de kurucu mecliste Erzurum Milletvekili olarak yer almıştır. Bizler Çerkezköy’e Erzurum’dan gelen vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamaktayız. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz uzun yıllar devam eder” diye konuştu.    

EN ÖNEMLİ KİLOMETRE TAŞLARINDAN BİRİ

Erzurum’un, Kurtuluş Savaşı yıllarında cumhuriyete giden yolun en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise “Mustafa Kemal Atatürk 23 Temmuz 1919’da Erzurum Kongresi’ni gerçekleştirdi. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yol, 12 Mart 1918’de düşman işgalinden kurtarılan Erzurum’dan geçmiştir” dedi ve Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümünü en içten dilekleri ile kutladığını söyledi.

BAR EKİBİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Konuşmaların ardından Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlyas Akın tarafından Kaymakam Metin Kubilay ve Belediye Başkanı Vahap Akay’a günün anısına birer plaket takdim etti. Daha sonra Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genç Bar ekibi sahne aldı. Gençlerin performansı büyük beğeni topladı. Programda daha sonra Araştırmacı Yazar Mehmet Dağıstanlı tarafından Erzurum’un düşman işgalinden kurtarılışı ile ilgili bir sunum yapıldı. Program Erzurumlu Sanatçı Nurullah Akçayır’ın verdiği konser ile sona erdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ