Gülen taraf Çerkezköyspor oldu

Hafta sonu Kapaklı'da oynanan Sitespor Çerkezköyspor karşılaşmasından misafir takım 2-1'lik skorla galip ayrıldı. Karşılaşmanın gollerini Çerkezköyspor adına ilk yarıda Yusuf Özkan

SPOR 23.03.2015 18:27:00 0
Gülen taraf Çerkezköyspor oldu

Tekirdağ Süper Amatör Lig’in 18’inci haftasında Kapaklı Futbol Sahası’nda oynanan mücadelede Sitespor ile Çerkezköyspor karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan galip ayrılan taraf 2-1’lik skorla Çerkezköyspor oldu.  

TAKIMLAR ŞU 11’LERLE MAÇA BAŞLADI

Önceki gün saat 13.00’da oynanan karşılaşmaya Sitespor Ali Nail Derekent (1), Kadir Sağlam (2), Semih Çelik (3), Onur Atik (4), Fevzi Aktan (5), Mert Üstüntanır (6), Ercan Çelebi (7), Fırat Aşık (8), Olcay Üner (9), Semih Köse (10) ve Mert Aslanalp (11) kadrosu ile çıkarken; konuk ekip Çerkezköyspor ise Murat Gümüş (1), Hilmican Taşdemir (2), Emre Yazgın (3), Tolga Burak Gider (4), Abdi Karataş (5), Engin Doğan (6), Cihan Ersoy (7), Uğur Kandupan (8), Yusuf Özkan (9), Muharrem Uz (10) ve Ufuk Törin on biri ile başladı.    

SİTE HIZLI BAŞLADI

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip Sitespor oldu. Maçın 2’nci dakikasında rakip kalede etkili olan Sitespor’da 10 numaralı Muharrem ceza sahasına girerken Çerkezköysporlu Tolga tarafından düşürüldü. Tolga maçın hakeminden sarı kart görürken, Sitespor’da kazanılan serbest vuruşu 3 numaralı Semih kullandı. Semih’in sert ve düzgün şutu az farkla auta çıktı.  

TAKIMLAR BİRBİRİNİ TARTTI

Maçın 20’nci dakikasında orta sahada topla buluşan Sitesporlu Fevzi seri çalımlarla rakip ceza sahası önüne kadar geldi. Fevzi’nin ceza sahası dışından çektiği sert şut çok az farkla auta çıktı. Bu ataktan sadece 4 dakika sonra Çerkezköyspor yüzde 100’lük bir pozisyondan yararlanamadı. Muharrem’in sağ kanattan yaptığı ortaya 11 numaralı Ufuk Törin dokunsa gol olacaktı fakat dokunamayınca takımını öne geçirecek golü kaydedemedi.  

ÇERKEZKÖYSPOR ÖNE GEÇTİ

Bu dakikadan sonra Çerkezköyspor rakip kalede daha etkili olmaya başladı. Kendi yarı sahasında gelen topa koşu yapan 7 numaralı Cihan, bir anda rakip defansın arkasına sarktı. Fakat tehlikeyi önceden sezen Sitespor kalecisi Ali Nail, kalesini terk ederek Cihan’ndan önce topa müdahale ederek tehlikeyi savuşturdu. 40’ıncı dakikada Sitespor’da oyundan alınan 7 numaralı Ercan’ın yerine 15 numaralı Tolga Şen oyuna girdi. Bu değişiklikten sadece 1 dakika sonra Çerkezköyspor golü buldu. Seri çalımlarla ceza sahasına giren 9 numaralı Yusuf, sert bir şut çıkararak takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

İLK YARI SKORU 1-0

İlk yarının son dakikalarında Sitesporlu Semih (3) ve Mert (11) yoğun itirazlar nedeniyle maçın hakeminden sarı kart görürken, Onur Atik (4) ise maçın hakemine bela okuduğu gerekçesi ile kırmızı kartla cezalandırıldı. Karşılaşmanın ilk yarısı Çerkezköyspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

SİTE İKİNCİ DEVREYE DEĞİŞİKLİKLE BAŞLADI

Ev sahibi takım Sitespor karşılaşmanın ikinci yarısına oyuncu değişikliği ile başladı. 8 numaralı Fırat Aşık oyundan alınırken, yerine 14 numaralı Rıdvan Yaman oyuna dahil oldu. İkinci yarıya hızlı başlayan taraf ise Çerkezköyspor oldu. Maçın 53’üncü dakikasında rakip ceza sahası önünde kazanılan serbest vuruşta toğun başına 10 numaralı Muharrem geçti. Muharrem’in ceza sahası içine kestiği topu iyi kontrol eden 11 numaralı Ufuk Törin, topu ağlarla buluşturdu fakat maçın hakemi ofsayt gerekçesi ile golü iptal etti.  

TÖRİN GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

Karşılaşmanın 57’nci dakikasında rakibine sert giren Sitesporlu Tolga Şen (15) maçın hakeminden sarı kart gördü. Bu dakikalarda rakip kaleyi abluka altına alan Çerkezköyspor, aradığı 2’nci golü 59’uncu dakikada buldu. Atılan uzun topta rakip defansın arkasına iyi sarkan 11 numaralı Ufuk Törin şık bir plase ile takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

CİHAN’IN GOLÜ OFSAYT GEREKÇESİ İLE SAYILMADI

Karşılaşmada 2-0 öne geçen Çerkezköyspor 60’ncı dakikada oyuncu değişikliğine gitti. 9 numaralı Yusuf oyundan alınırken, yerine 14 numaralı Cengiz Atmaca girdi. 62’nci dakikada defansın arkasına sarkarak topla buluşan Cihan, şık bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Fakat gol, ofsayt gerekçesi ile bir kez daha iptal edildi. Maçın 65’inci dakikasında Sitesporlu Mert Aslanalp (11) oyundan alınırken, yerine 13 numaralı forması ile Volkan Demir oyuna dahil oldu.  

SİTE PENALTI KAZANDI

Maçın 71’inci dakikasında ise Çerkezköyspor oyuncu değişikliğine gitti. 7 numaralı Cihan oyundan alınırken, yerine 15 numaralı Baki Eroğlu girdi. Kalan dakikalarda Sitespor farkı 1’e indirmeye çalışırken, Çerkezköyspor ise 3’üncü golü bulmak için yüklendi. Dakikalar 88’i gösterdiğinde Sitespor penaltı atışı kazandı. Topun başına geçen Mert Üstüntanır, topu ağlarla buluşturarak skoru 2-1’e getirdi.

SEMİH İTİRAZDAN SARI KART GÖRDÜ

Bu golden yaklaşık 1 dakika sonra bir pozisyonda hakeme itiraz eden 3 numaralı Semih sarı kartla cezalandırıldı. Uzatma dakikalarında Çerkezköyspor’da 2 numaralı Hilmican oyundan alınırken, yerine 16 numaralı formasıyla Abdulmelik oyuna dahil oldu. Karşılaşma 2-1 Çerkezköyspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ