Çiftçi Malları Koruma Başkanlıkları birleştirildi

Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Tekirdağ'ın Büyükşehir olması ile birlikte Çiftçi Koruma Başkanlıklarının birleştirilerek tek bir başkanlıÄ

GÜNDEM 21.03.2015 18:27:00 0
Çiftçi Malları Koruma Başkanlıkları birleştirildi

Tekirdağ Çiftçi Malları Koruma Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Tekirdağ merkez ve 11 İlçe Çiftçi Malları Koruma Başkanları ile İlçe Müdürlükleri’nde görev yapan teknik personelin katıldı.

TEK BAŞKANLIK ALTINDA BİRLEŞTİRİLDİ

İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen Tekirdağ Çiftçi Malları Koruma Toplantısı’nda çiftçi malları bilgilendirme ve dönem gereği karşılaşılan konular hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.  Toplantı Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca'nın açılış konuşmasıyla başlandı. Sarıkoca, "Tarımsal üretim açısından önemli bir yer teşkil eden ilimiz büyükşehir statüsü kazanmıştır. 6360 Sayılı kanun ile tüzel kişiliği sona ererek bir başka belediyeye mahalle olarak bağlanan belediyelerde kurulu bulunan Çiftçi Malları Koruma Başkanlıkları’nın katıldıkları belediye içerisinde birleştirilerek tek bir başkanlığa dönüştürülmüştür. İlçelerimizde köy sayısı yeni statü ile mahalleler 5 ile 79 arasında değişmektedir. İlçelerde kurulan Çiftçi Malları Koruma Başkanlıkları’nın koruma hizmeti verme, koruma ücreti toplama, yasak bölge kararı vb konularda verecekleri hizmetleri daha aktif bir şekilde devamlılığının sağlanması ve hizmeti alacak vatandaşlarımız tarafından da bu yapılan hizmetlere paralel olarak desteğe dönüşmesi önem taşımaktadır. Yapılacak olan hizmetler sayesinde 34. madde gereği çeşitli sebeplerle Çiftçi Malları Koruma Başkanlıkları’ndan çıkma talepleriyle karşılaşılan vatandaşlarımızın da olaya bakış açılarının değişmesine neden olabileceği düşünülmektedir.”dedi.

VATANDAŞA DAHA HIZLI HİZMET VERİLMELİ

Yapılan iş ve işlemlerin aksamaması ve yapılan işlerin 4081 sayılı kanuna uygun bir şekilde sürdürülmesi önem taşıdığını vurgulayan Sarıkoca, “İş ve işlemlerin daha aktif ve daha hızlı bir şekilde vatandaşa hizmet şeklinde yansıması vatandaştan gelecek olumlu tepkilere yol açacağı düşünülmelidir."dedi.

Çiftçi Malları Koruma iş ve işlemleri hakkında Ziraat Yüksek Mühendisi Behiç Akman tarafından hazırlanan sunum ile toplantıya devam edildi. 2014 yılı itibariyle karşılaşılan sorunlar ve 2015 yılı itibariyle gelinen durum mercek altına alınarak gerekli bilgiler verildi ve uyarılarda bulunuldu.

İl Müdürü Sarıkoca’nın, daima karşılıklı diyalog ve özveri ile çalışmaların devam etmesi ve karşılaşılacak sorunların çözümüne dair il ve ilçe müdürlükleri ile irtibat kurulmasının önemi üzerinde durduğu hatırlatmasıyla toplantı sona erdi.

Marmara Haber